expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Παταγώδης αποτυχία η μάχη ενάντια στην πειρατεία;



Δυο χρόνια μετά την εφαρμογή του εξαιρετικά αυστηρού νόμου κατά της πειρατείας στη Γαλλία και τα στοιχεία είναι μάλλον απογοητευτικά για την οπτικοακουστική βιομηχανία.

Ο "νόμος των 3 χτυπημάτων" εφαρμόστηκε το 2010 με στόχο να μειώσει την πειρατεία και να τρομοκρατήσει τους χρήστες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αυτός ο νόμος είναι ...
... ιδιαίτερα αποτελεσματικός στη μείωση της πειρατείας όμως είχε αντίθετα αποτελέσματα για τα έσοδα των εταιρειών στον χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου.

Η εταιρεία Hadopi διεξήγαγε έρευνα στην οποία φαίνεται ότι η πειρατεία μειώθηκε κατά 50% αφού οι Γάλλοι δεν ρίσκαραν να μείνουν χωρίς ίντερνετ και να πληρώσουν τις επιπτώσεις σε περίπτωση που κατέβαζαν παράνομα υλικό από το ίντερνετ.

Αν και η πειρατεία μειώθηκε, ωστόσο η Γαλλική μουσική βιομηχανία παρουσίασε πτώση στα έσοδά της κατά 3.9%, ενώ η κινηματογραφική βιομηχανία είδε επίσης τα έσοδα της να συρρικνώνονται κατά 2.7%.

Οι ειδικοί πλέον κάνουν λόγο για λάθος στόχευση των εταιρειών πίσω από τις 2 βιομηχανίες που θέλουν μεν να περιορίσουν την πειρατεία χωρίς όμως να έχουν εναλλακτική πρόταση στους καταναλωτές που θέλουν να απολαμβάνουν ταινίες, βίντεο και μουσική χωρίς όμως να πρέπει να αγοράσουν DVD και CD. Σε αυτή την περίπτωση η μόνη λύση είναι η καινοτομία.
πηγη: