expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τρίτο κόμμα οι Πειρατές στη Γερμανία


Για πρώτη φορά, το γερμανικό Κόμμα των Πειρατών αναδεικνύεται τρίτη πολιτική δύναμη στη χώρα της κυρίας Μέρκελ ξεπερνώντας τους οικολόγους Πράσινους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ...
... περιοδικού Stern. 
    
Το Κόμμα των Πειρατών , ένα νέο πολιτικό κίνημα που διεξάγει εκστρατεία για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο Ιντερνέτ, ενισχύθηκε κατά μία μονάδα σε σχέση με πριν μία εβδομάδα, φθάνοντας στο 13% την ώρα που οι Πράσινοι υποχωρούν κατά 2 μονάδες στο 11%. 
   
Οι κεντροδεξιοί Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίδας καγκελαρίου με ποσοστό 36% έρχονται πρώτοι στη δημοσκόπηση και ακολουθούν οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες με 24%. 
    
Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης μία ανάκαμψη των Ελεύθερων Δημοκρατών  (5%) του κόμματος που αυτή τη στιγμή εξασφαλίζει περισσότερο από το ένα τέταρτο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του κυβερνητικού συνασπισμού της Ανγκέλα Μέρκελ.  
    
Οι Πειρατές αναμένεται ότι θα κερδίσουν έδρες στα κοινοβούλια κρατιδίων σε δύο περιφερειακές εκλογές αυτό το μήνα, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την είσοδό τους στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας για πρώτη φορά στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν το Φθινόπωρο του επόμενου έτους.