expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας: «Το παιχνίδι δεν παίζεται επί ίσοις όροις...»

 
 
Καταγγελίες για παρεμπόδιση της συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία εξαπολύει το Κόμμα των Πειρατών Ελλάδας, αφού όπως ισχυρίζονται στο... δρόμο προς τις εκλογές προκύπτουν συνεχώς νέα εμπόδια. «Το παιχνίδι δεν παίζεται επί ίσοις όροις...», ισχυρίζονται.

Οπως αναλυτικά περιγράφουν στο Δελτίο Τύπου ...... που εξέδωσαν, ειδικά σε ότι αφορά στη διαδικασία εκτύπωσης των ψηφοδελτίων, συνάντησαν σημαντικές δυσκολίες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμη και να μην παραδώσουν εγκαίρως τα ψηφοδέλτια στις Περιφέρειες και άρα να μη συμμετάσχουν στις εκλογές.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, βάσει μιας εγκυκλίου που
εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, επαφίεται αποκλειστικά στη βούληση της κάθε Περιφέρειας το αν θα κάνει δεκτά τα ψηφοδέλτια πέραν της 27ης Απριλίου, μαις και το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο έχουν δικαίωμα να τα παραδώσουν παρατείνεται μεν, δεν διευκρινίζεται επακριβώς, δε. «Εντός ευλόγου χρόνου» αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος, φράση η οποία μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως.

Δεύτερο πρόβλημα με το οποίο έρχεται πλέον αντιμέτωπο το κόμμα των Πειρατών, είναι η απαγόρευση του e-banking. Δεδομένου ότι το κόμμα τους δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση, η μοναδική πηγή των εσόδων τους δεν είναι άλλη από τις προσφορές των ίδιων του των μελών.

Οπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, από τη στιγμή που η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών, πήρε την απόφαση να μπλοκάρει όλες τις μεταφορές κεφαλαίων μέσω του διατραπεζικού συστήματος και μέσω του του web banking, διότι δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση των προσώπων των καταθετών.

Με τον τρόπο αυτό αποκλείεται η δυνατότητα ενίσχυσης από όσους δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε υποκαταστήματα τραπεζών, αλλά και στους Ελληνες του εξωτερικού που θέλουν να ενισχύσουν το Κόμμα των Πειρατών Ελλάδας, ενώ παράλληλα μέσω αυτού του τρόπου οι τράπεζες δημιουργούν μια βάση δεδομένων με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Τρίτο εμπόδιο που αντιμετωπίζει το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν είναι άλλο από τον τηλεοπτικό του αποκλεισμό. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «η κοινοβουλευτική δημοκρατία της Ελλάδας, εφαρμόζοντας το μοντέλο «ανεβαίνω στον πύργο και πετάω τη σκάλα κάτω» αποκλείει κάθε νέα προσπάθεια και προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί να πνίξει κάθε κίνηση αλλαγής της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα»

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, καταλήγουν:
«Είναι ξεκάθαρο πως το παιχνίδι δεν παίζεται επί ίσοις όροις. Το πολιτικό σύστημα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να εμποδίσει τις αλλαγές, που όμως είναι αναπόφευκτες. Εμείς οι Πειρατές δηλώνουμε πως οι δυσκολίες που μας βάζουν δε μας απογοητεύουν, αλλά μας δίνουν κίνητρο να προσπαθήσουμε για μια πραγματική δημοκρατία ίσων ευκαιριών.Είναι εμφανές πως οι πολίτες ζητούν αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, ενώ το πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί μανιωδώς, αλλά ανεπιτυχώς, να κρατήσει το status quo».