expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αλλαγή στους όρους του Google+ λόγω Hangouts on Air - Βιντεο



Όπως είχαμε ανακοινώσει η Google ξεκίνησε να δίνει πρόσβαση στη λειτουργία Hangouts on Air όχι μόνο σε επιλεγμένους χρήστες αλλά και στο ευρύ κοινό. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορεί να μεταδίδει......ζωντανά σε όλο τον κόσμο ό,τι επιθυμεί.

Από την άλλη όμως αυτό σημαίνει και αυξημένες ευθύνες για την Google. Προκειμένου λοιπόν η εταιρεία να αποφύγει τα νομικά προβλήματα, μαζί με την αναβάθμιση της υπηρεσίας άλλαξε και τους όρους χρήσης της.

Όπως δηλώνει λοιπόν εκείνος που ξεκινά ένα Hangout on Air έχει την πλήρη νομική ευθύνη για οτιδήποτε ειπωθεί ή μεταδοθεί κατά τη διάρκεια του. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι αν κάποιος αναπαραγάγει έργα που προστατεύονται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ή πορνογραφία θα έχει προβλήματα. Αυτό είναι προφανές άλλωστε.

Σημαίνει επίσης ότι αν κάποιος που συμμετέχει στο hangout κάνει κάτι επιλήψιμο ή παράνομο, δεν θα έχει μόνο ο ίδιος ευθύνη αλλά και εκείνος που ξεκίνησε το hangout και τον έχει προσκαλέσει σε αυτό.

Πρόκειται βέβαια για πολύ αυστηρό όρο. Παρόλα αυτά είναι φυσικό η Google να θέλει να προστατευθεί οπότε δεν μας κάνει εντύπωση που τον συμπεριέλαβε μαζί με τους υπόλοιπους.