expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Θέλουν ελευθερία στο διαδίκτυο


Με νομοσχέδια όπως τα SOPA, PIPA και ACTA, το 2012 ήταν μια αρκετά «ζεστή» χρονιά όσον αφορά την ελευθερία στο διαδίκτυο. 

Μπορεί το Αμερικάνικο Κογκρέσο να προσπαθεί να ελέγξει το διαδίκτυο και τους χρήστες του, σύντομα όμως δεν θα έχει απέναντί του μόνο τους Anonymous ........ ή μεμονωμένους χρήστες αλλά και εταιρείες-μεγαθήρια του διαδικτύου!

H Google, το Facebook, το Amazon και το eBay είναι ανάμεσα στις εταιρείες που σχημάτισαν το group με όνομα «the Internet Association», με σκοπό την «προώθηση λύσεων στην πολιτική που ενισχύουν και προστατεύουν ένα ανοιχτό, καινοτόμο και δωρεάν διαδίκτυο». Επικεφαλής του the Internet Association είναι ο Michael Beckerman, πρώην αναπληρωτής διευθυντής προσωπικού στην επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ο Beckerman σε σημερινή του δήλωση είπε πως «το αποκεντρωτικό και ανοιχτό μοντέλο του διαδικτύου οδηγεί σε καινοτομίες και θέσεις εργασίας, αυτά ακριβώς πρέπει να προστατέψουμε από απόπειρες φίμωσης του web». Κάθε μια από τις εταιρείες-μέλη έχουν ταχθεί υπέρ της ελευθερίας και της ουδετερότητας του internet με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, ενώ συνολικά 40 εταιρείες, ανάμεσά τους όπως η AOL, το Twitter, το PayPal και η wikipedia έχουν δημόσια εκφράσει την αντίθεσή τους σε νομοσχέδια «φίμωσης» του διαδικτύου.


Χωρίς να υπονοούμε πως τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη του the Internet Association δεν διαθέτουν το απαραίτητο μέγεθος προκειμένου να ασκήσουν επιρροή στην Αμερικάνικη κυβέρνηση, θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να δούμε και άλλες εταιρείες, ανεξαρτήτως βεληνεκούς να ενσωματωθούν στο group.

Η ιστοσελίδα του the Internet Association θα ξεκινήσει σύντομα την λειτουργία της στο www.internetassociation.org ενώ περισσότερα για τις θέσεις και τις πρώτες κινήσεις του group θα γνωρίζουμε τον Σεπτέμβριο.
techit.gr