expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο scam mail απειλεί χρήστες της Apple


Ένα νέο scam, μιας μορφής ηλεκτρονική «παγίδα δηλαδή», κυκλοφορεί εδώ και καιρό στο διαδίκτυο και έχει σαν σκοπό να κλέψει προσωπικά στοιχεία χρηστών της Apple. 

Πρόκειται για ένα ψεύτικο email που δήθεν........ σας ενημερώνει πως το Apple ID σας έχει κλειδωθεί και πως χρειάζεται να ενημερώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία προκειμένου να το ξεκλειδώσετε. Ένα κουμπί στο σώμα του email σας παραπέμπει στην συνέχεια σε μια διεύθυνση όπου μπορείτε να επιβεβαιώσετε την ταυτότητα σας.

Στην πραγματικότητα η ιστοσελίδα που εμφανίζεται δεν έχει καμία σχέση με την Apple, απλά είναι σχεδιασμένη ώστε να πείσει τους χρήστες πως συνδέονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Apple ID. Εαν οι χρήστες αποπειραθούν να εισάγουν τα στοιχεία τους σε αυτή, αυτά θα καταλήξουν απέυθείας στα χέρια επιτηδείων.

Το email μάλιστα ακολουθεί το μοτίβο παρόμοιων παγίδων, όντας κακογραμμένο και με αρκετά συντακτικά λάθη είναι σχετικά εύκολο οι έμπειροι χρήστες να καταλάβουν αμέσως ότι πρόκειται για παγίδα. Η διεύθυνση αποστολέα ακόμα είναι συνήθως της μορφής «exapple.com» ή «item-apple.com» διευθύνσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την αμερικάνικη εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να αποφεύγετε να απαντάτε σε email ή να επισκέπτεστε links έαν δεν εμπιστεύεστε 100% τον αποστολέα και βέβαια πάντα να ελέγχετε την διεύθυνση του αποστολέα καθώς και την διεύθυνση στην οποία σας παραπέμπουν τα links.