expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Νέο DoS εργαλείο από τους Anonymous


Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει κάνει την εμφάνισή του ένα νέο εργαλείο επίθεσης άρνησης υπηρεσίας (DoS) με την χαρακτηριστική ονομασία BamBam! 

Το εν λόγω εργαλείο, χρησιμοποιεί παρόμοια μέθοδο με το “slowloris” για να εξαντλήσει τους πόρους του συστήματος-στόχου, καθ’ όλη την διάρκεια που το εργαλείο είναι.... ενεργό.

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελιδα anonoperations.com, το εργαλείο είναι αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επερχόμενες εκδόσεις του BamBam θα προστεθούν επιπλέον μέθοδοι επίθεσης DoS και αυτοματοποιημένες ρουτίνες που θα ελέγχουν αν ο στόχος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας η όχι. Επιπλέον στόχος των δημιουργών του προγράμματος (που σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες είναι Έλληνες προγραμματιστές που ζούν στις Η.Π.Α.) είναι να προσθέσουν λειτουργίες όπως : αυτοματοποιημένος εντοπισμός διακομιστή-στόχου, αυτοματοποιημένος εντοπισμός συστήματος διαχείρισης CMS στόχου, έλεγχος εάν η ιστοσελίδα παραμένει ενεργή κατά την διάρκεια της επίθεσης ή σταμάτησε να ανταποκρίνεται, αυτοματοποιημένες προτάσεις μεθόδου επίθεσης ανάλογα με την τεχνολογία του στόχου-διακομιστή και πολλά άλλα.

Φυσικά όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος, πριν κατεβάσετε και δοκιμάσετε το πρόγραμμα καλό θα ήταν να ελέγξετε το MD5 checksum του αρχείου. Ήδη έχουν εμφανιστεί όπως αναφέρουν στην σελίδα, οι πρώτες αλλοιωμένες εκδόσεις που περιέχουν κακόβουλο malware.