expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο άνθρωπος που «κάρφωσε» τους Anonymous, παραμένει ακόμη ελεύθερος



Για δεύτερη φορά, έχει αναβληθεί η επίσημη καταδίκη και φυλάκιση του Sabu, ή αλλιώς, Hector Monsegur, την πιο αλλοπρόσαλλη φυσιογνωμία στον χώρο της ιντερνετικής κολεκτίβας των Anonymous. 

Το επίθετο αλλοπρόσαλλη, μάλλον είναι υπερβολικά επιεικές στην περίπτωσή του καθώς, πριν ένα χρόνο περίπου..., ήταν ο άνθρωπος που είχε συλληφθεί από το FBI, ως μέλος της ομάδας LulzSec και για να αποφύγει την καταδίκη, ξεκίνησε να «καρφώνει» τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αλλά και εν γένει της κολεκτίβας, με αποτέλεσμα την σύλληψή τους σε Αγγλία, ΗΠΑ και Ισπανία.


Η δίκη του Sabu είχε πάρει αναβολή λόγω της συνεργασίας του με το FBI και η δεύτερη ημερομηνία εκδίκασης είχε οριστεί για την 23/2. Άλλη μία φορά, αναβλήθηκε και είναι προφανές πως ο λόγος που δεν έχει καταδικαστεί ακόμα και δεν έχει φυλακιστεί, είναι η συνεχιζόμενη συνεργασία του με τις Αμερικανικές Αρχές.


Με την ολοένα και αυξανόμενη επιμονή των Αμερικανικών αρχών να αντιμετωπίζουν τον ακτιβισμό τωνAnonymous ως πράξεις τρομοκρατίας, άνθρωποι σαν τον Sabu, θα αξιοποιούνται στο έπακρο. Πράγμα που σημαίνει πως όσοι ασχολούνται με τον online ακτιβισμό, ένα παραπάνω τώρα, θα πρέπει ναφροντίζουν ώστε να παραμένουν κυριολεκτικά «anonymous», να μην εμπιστεύονται κανένα και να μην διαδίδουν με τίποτα τα προσωπικά τους στοιχεία μέσα στην κολεκτίβα.

Δείτε εδώ, την δεύτερη αναβολή που δόθηκε στον Sabu για την εκδίκαση της υπόθεσής του. Την αποκάλυψή του εγγράφου αυτού, έκανε ο Matthew Keys, δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το πρακτορείο Reuters.