expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Αποκάλυψη των ονομάτων των βιαστών της 17χρονης υπόσχονται οι Anonymous


Οι Anonymous απαιτούν δικαιοσύνη για το θάνατο της 17χρονης. Η ομάδα ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει δύο από τους δράστες του βιασμού της έφηβης που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία 

H ομάδα "Anonymous" απειλεί...
να αποκαλύψει τα ονόματα των τεσσάρων αγοριών που εικάζεται ότι βίασαν την 17χρονη έφηβη από τον Καναδά, εκτός κι αν η αστυνομία αναλάβει δράση επίσημα, αναφέρει η opposingnews. 

Η Rehtaeh Parsons κακοποιήθηκε σεξουαλικά το 2011 από τέσσερα αγόρια και στη συνέχεια ήταν θύμα εκφοβισμού, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν φωτογραφίες της επίθεσής της. 
Πριν μια εβδομάδα η 17χρονη αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε στο μπάνιο του σπιτιού της. Από την περασμένη Πέμπτη βρισκόταν σε κώμα, σε μονάδα εντατικής θεραπείας, για να καταλήξει τελικά την Κυριακή 7 Απριλίου, όταν η οικογένεια της αποφάσισε να διακόψει την μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή. 

Σε δελτίο τύπου την Τετάρτη η ομάδα Anonymous δήλωσε ότι έχει εντοπίσει δύο από τα αγόρια και ότι η αστυνομία πρέπει να λάβει «άμεσα νομικά μέτρα» εναντίον τους». «Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται τα μέσα ενημέρωσης, δεν εγκρίνουμε την αυτοδικία», αναφέρει η ομάδα σε δήλωσή της. 

«Αυτό θα σήμαινε ότι εγκρίνουμε βίαιες ενέργειες ενάντια στους βιαστές στα χέρια ενός απείθαρχου όχλου. Αυτό που θέλουμε είναι η δικαιοσύνη. Και αυτή είναι δικιά σας δουλειά. 
Οπότε, κάντε τη». Μετά από αρχική διερεύνηση του εγκλήματος, η αστυνομία αποφάσισε ότι «οι ενδείξεις ήταν ανεπαρκείς» ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες. Η οργή που ξέσπασε στη χώρα έχει αναγκάσει τις αρχές να επανεξετάσουν την υπόθεση, όπως ανέφερε η National Post. «Είμαι βαθύτατα λυπημένος με το θάνατο αυτής της νεαρής γυναίκας – όπως νομίζω ότι είναι όλοι οι Καναδοί», είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ross Landry. «Είναι σημαντικό να έχουν οι Καναδοί πίστη στο δικαστικό σύστημα και είμαι αποφασισμένος να διερευνήσω τους μηχανισμούς που υπάρχουν προκειμένου να επανεξεταστούν οι ενέργειες όλων των αρμοδίων αρχών ώστε να διασφαλιστεί ότι το σύστημα λειτουργεί πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιδίωξη της δικαιοσύνης». 

Ο Landry προειδοποίησε ότι ακόμα και αν οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να καταφύγουν σε αυτοδικία. «Η Leah [Parsons] είπε ότι δε θα ήθελε να συμβεί κάτι κακό σε άλλους νέους ανθρώπους, ότι η κόρη της δεν θα το ήθελε αυτό», είπε ο Landry μετά από συνάντηση με τη μητέρα της 17χρονης.