expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Φωτογραφίες μαθητριών από το Facebook, σε site παιδικής πορνογραφίας

17 φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών βρέθηκαν από το Facebook σε site παιδικής πορνογραφίας προκαλώντας πανικό στις κοπέλες, τις οικογένειές τους.Οι ιδιοκτήτες του πορνογραφικού site με τις ανήλικες... έκλεψαν τις φωτογραφίες προφίλ και τα προσωπικά στοιχεία (ονόμα, ηλικία, σχολείο όπου φοιτούν) από το Facebook και με αυτά δημιούργησαν αντίστοιχα προφίλ στο site παιδικής πορνογραφίας.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου έλαβαν ειδοποίηση από τις αρχές στα μέσα Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε η έρευνα από το FBI.

Το site είχε αρχικά τους server του στις ΗΠΑ όπου το FBI παρενέβη και το έκλεισε. Λίγες μέρες αργότερα ξανάνοιξε, αυτή τη φορά από την Ανατολική Ευρώπη και τώρα κανείς δεν είναι σίγουρος πως μπορεί να σταματήσει τη λειτουργία του.

Οι αρχές τώρα προειδοποιούν τους νέους της περιφέρειας ότι έχουν γίνει στόχος από site με αντίστοιχο περιεχόμενο και θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους.

Οι απατεώνες κλέβουν τη φωτογραφία του προφίλ ενός χρήστη και τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο κοινό (public). Προτιμούν κυρίως φωτογραφίες από σέξι νεαρά κορίτσια που ποζάρουν ημίγυμνα στην profile pic ακόμα κι αν έχουν κλειδωμένο το προφίλ τους. Μια σέξι φωτογραφία, ένα όνομα και μια ηλικία αρκεί για τους ιδιοκτήτες παρόμοιων site.

Οι αρχές ζητούν από τους νέους κάτω των 18 να ανεβάσουν την ιδιωτικότητα (privacy) του λογαριασμού τους στο μέγιστο ή να το κλείσουν εντελώς.

Πως να προστατευτείτε:

1. Μπείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook και πατήστε το μενού πάνω δεξιά (βελάκι) εκεί που λέει Privacy Settings.

2. Από τις 3 επιλογές (Public, Friends, Custom), επιλέξτε το δεύτερο (Friends) έτσι ώστε να βλέπουν ότι γράφετε μόνο οι φίλοι σας.




3. Στη συνέχεια πλοηγηθείτε σε όλες τις επιμέρους επιλογές μέσα από το κουμπί Edit Settings (How You Connect, How Tags Work) και επιλέξτε σε ποιους θέλετε να φαίνονται οι πληροφορίες.

πχ. στο How You Connect επιλέξτε ποιοι θέλετε να βλέπουν το timeline σας, ποιοι να σας στέλνουν προσκλήσεις φιλίας και ποιοι να σας στέλνουν μηνύματα στο Facebook και να δημοσιεύουν post στο wall σας.

Η καλύτερη επιλογή είναι να ορίσετε το “Friends” για να μπορούν να βλέπουν και να αλληλεπιδρούν με το λογαριασμό σας μόνο οι φίλοι σας. Βέβαια αυτό προϋποθέτει ότι θα ελέγχετε ποιους κάνετε φίλους και δεν θα έχετε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε.




4. Αλλάξτε την profile pic και βάλτε μια μικρότερη, απομακρυσμένη του εαυτού σας ή κάτι πιο γενικό. Μπορείτε επίσης να ορίσετε να μην βλέπουν παρά μόνο οι φίλοι σας την φωτογραφία προφίλ. Πρέπει να πάτε στο άλμπουμ που φιλοξενεί τις φωτογραφίες και να ορίσετε να φαίνεται μόνο στους φίλους σας.