expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος spammer του Facebook

Η δράση του ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’90 και είναι υπεύθυνος για το hacking 500.000 (!) λογαριασμών του Facebook και την αποστολή 27 εκατομμυρίων μηνυμάτων spam μέσα από αυτούς!

Το όνομα του δεν είναι άγνωστο στη Facebook, αφού του είχε ...απαγορέψει την είσοδο το 2009, ωστόσο, οι νέες κατηγορίες τον βαραίνουν επειδή προσπάθησε να εισέλθει ξανά στο κοινωνικό δίκτυο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Virgin Airlines, καθώς επίσης και για τη δημιουργία ψεύτικου προφίλ με το όνομα “David Sinful-Saturdays Fredericks”.

Σύμφωνα με τη Facebook,

“Στις 6 Ιουλίου, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του San Jose κατηγόρησε τον Wallace για πολλαπλές απάτες που σχετίζονται με την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων και Wall posts σε χρήστες του Facebook. Τώρα αντιμετωπίζει σοβαρή ποινή φυλάκισης για την παράνομη δράση του. Επικροτούμε την Εισαγγελία και το FBI επειδή κατάφεραν να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τον spammer και θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ποινικοποίηση των spammers και οποιονδήποτε προσπαθεί να βλάψει το Facebook και τους χρήστες του”

Σε περίπτωση καταδίκης, ο Wallace θα εκτίσει ποινή 16-40 χρόνια και θα πληρώσει πρόστιμο $2 εκατομμύρια! Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγγύηση για την προσωρινή αποφυλάκιση του ορίστικε στις $100.000.