expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ και ο πόλεμος των μασκών - Βίντεο


Στις 6 Δεκεμβρίου οι χάκερ Anonymous ετοιμάζουν ένα μεγάλο γεγονός ενάντια στην αστυνομία του Φεργκιουσον, την Κου Κλουξ Κλάν και το ρατσισμό στην Αμερικανική κοινωνία. ...

Δεν θα δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο ονόματα και διευθύνσεις των μελών της ακροδεξιάς ρατσιστικής οργάνωσης – αυτό το έκαναν ήδη άλλωστε – αλλά καλούν σε διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον και σε όλο τον κόσμο ενάντια στην αστυνομική βία και το ρατσισμό. 

Οι Anonymous θεωρούν ότι πολλοί αστυνομικοί στο Μιζούρι είναι μέλη της Κου Κλουξ Κλάν και αντιδρούν απέναντι στις ανακοινώσεις της οργάνωσης ότι θα χρησιμοποιήσει όπλα ενάντια σε διαδηλωτές αν απειληθούν περιουσίες και μαγαζιά! 

Από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του ανωτάτου δικαστηρίου που αθώωσε τον δολοφόνο του Μάικλ Μπράουν ως τώρα περίπου 150 πυροβολισμοί έχουν ανταλλαγεί εκατέρωθεν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, τουλάχιστον 20 επιχειρήσεις έχουν καεί, ενώ στο Φεργκιουσον έχει κατέβει το στρατιωτικό σώμα της εθνοφρουράς και οι αστυνομικοί είναι περίπου διπλάσιοι από τους διαδηλωτές.


Η Αμερικανική κοινωνία όντας σε σοκ από τη μαζικότητα και το πλήθος των διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα προσπαθεί να καταλάβει αν αυτή είναι μια ταξική σύγκρουση, ή μια σύγκρουση μεταξύ λευκών και μαύρων, όμως τα στατιστικά μιλούν. 

Μόλις τον περασμένο μήνα ένας 18χρονος μαύρος καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλακή γιατί πυροβόλησε το σκύλο ενός αστυνομικού. Από την άλλη πλευρά, 461 δολοφονίες από αστυνομικούς πέρυσι αθωώθηκαν στα δικαστήρια, αφού η νομοθεσία επιτρέπει στους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν τα όπλα τους αν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι "αντικειμενικά λογικό" να το πράξουν. 

Αυτό που λένε οι επικριτές του συστήματος και οι οργανώσεις των μαύρων είναι πως για κάποιο περίεργο λόγο τα δικαστήρια παίρνουν υποκειμενικές αποφάσεις υπέρ των οργάνων της τάξης πάντα και ποτέ υπέρ των οικογενειών των θυμάτων, ενώ μάλλον για τον ίδιο περίεργο λόγο η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων είναι μαύροι και έπειτα ισπανόφωνοι.

Οι γονείς του Μάικλ Μπράουν ζητάνε τώρα να φέρουν κάμερες όλοι οι αστυνομικοί που βγαίνουν σε περιπολία, ώστε να μπορεί να διασφαλισθεί η "αντικειμενικότητα" των δικαστικών αποφάσεων και να μην δημιουργείται η πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη είναι απλώς άλλος ένας θεσμός επικύρωσης της ανωτερότητας των λευκών έναντι των μαύρων.

#ferguson

Το ρατσιστικό κίνητρο άλλωστε διέφυγε στην ίδια την απολογία του Ντάρεν Γουίλσον, ο οποίος αθωώθηκε στο ανώτατο δικαστήριο. Περιγράφοντας πως ωθήθηκε στην αντικειμενικά λογική ενέργεια να τραβήξει τη σκανδάλη έξι φορές λέει: "Άρχισε να κινείται προς τα εμένα με τα χέρια ψηλά και ένα εξαγριωμένο βλέμμα. 

Ο μόνος τρόπος να το περιγράψω είναι ότι έμοιαζε με δαίμονα, τόσο θυμωμένος φαινόταν". Επιστρέφοντας στην Κου Κλουξ Κλαν και τους anonymous, μια σειρά από δημοσιεύματα του Αμερικανικού Τύπου, αποκαλύπτουν υποθέσεις αστυνομικών που είναι και μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης. 
,
Η οργάνωση έκανε ήδη αισθητή την παρουσία της στο Φέργκιουσον, όπου μέλη της έκαναν αντιδιαδήλωση, όμως δεν είναι σαφές αν έχουν πραγματοποιήσει τις απειλές για χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών. Στον "πόλεμο των μασκών" οι anonymous κερδίζουν το παιχνίδι της δημοσιότητας με το #OpKKK όμως κάνουν και το βήμα που έχει οδηγήσει όλες τις εξεγέρσεις των τελευταίων πέντε ετών - φέρνουν την αντιπαράθεση από το διαδίκτυο στο δρόμο.
Photo Copyright - ΑΜΠΕ