expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Διαδικτυακή επίθεση της Συρίας στην ιστοσελίδα της «La Repubblica»


Διαδικτυακή επίθεση από χάκερς δέχτηκε η ιστοσελίδα της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», που εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν..., καθησυχάζοντας τους πολυάριθμους επισκέπτες της ειδησεογραφικής σελίδας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «οι τεχνικοί μας εργάζονται για να επιλύσουν το θέμα, ενώ θύμα επίθεσης από την ίδια ομάδα χάκερ έπεσε και η ιστοσελίδα του «The Indipendent».


Ο «ηλεκτρονικός στρατός του Ασάντ» είναι μια ομάδα από χάκερ με «ειδικότητα» στις διαδικτυακές επιθέσεις, που υποστηρίζει την κυβέρνηση Ασάντ στη Συρία και που έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες επιθέσεις σε πολυάριθμες ιστοσελίδες ισραηλινών συμφερόντων.

Η «Repubblica» συνεργάζεται με μια ισραηλινή εταιρία που παρέχει λογισμικό και βοήθεια στην ανάπτυξη του κώδικα που αφορά τα σχόλια της ιστοσελίδας, κάτι που πράττει και για λογαριασμό του «The Indipendent».

«Η ισραηλινή εταιρία και μέρος του κώδικα που δημιουργεί για εμάς, ήταν ο αρχικός «στόχος» της επίθεσης και όχι η Repubblica.it. Μέρος των αναγνωστών μας, μας υπέδειξε πως ανοίγοντας ορισμένες σελίδες τους εμφανιζόταν στην οθόνη του υπολογιστή τους, μια ιστοσελίδα που παραπέμπει στον «ηλεκτρονικό στρατό του Ασάντ»» αναφέρει η «La Repubblica», που σημειώνει πως το γρηγορότερο δυνατόν, το όλο θέμα θα θεωρείται λήξαν, καθώς οι τεχνικοί της εργάζονται για την επίλυσή του, ενώ προς το παρόν έχουν απενεργοποιηθεί τα σχόλια.