expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Την τουρκική επιστολή προς τον ΟΗΕ για την κατάρριψη του μαχητικού δημοσίευσε το WikiLeaks


Η οργάνωση WikiLeaks δημοσίευσε επιστολή που φέρεται να απέστειλε σήμερα η Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

Στην επιστολή.... της τουρκικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ σημειώνεται πως «μετά από εντολές της κυβέρνησής μου, επικοινωνώ μαζί σας για ένα περιστατικό που σχετίζεται με παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου».

Η Άγκυρα ισχυρίζεται πως το αεροσκάφος προειδοποιήθηκε «10 φορές σε διάστημα 5 λεπτών» να αλλάξει κατεύθυνση, την ώρα που προσέγγιζε στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Σημειώνεται πως υπήρχαν 2 αεροσκάφη SU-24, άγνωστης προέλευσης. «Μετά την παραβίαση, το 1ο αεροσκάφος εγκατέλειψε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Το 2ο αεροσκάφος δέχτηκε πυρά ενώ βρισκόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο από ένα τουρκικό F-16 που πραγματοποιούσε εναέρια περιπολία σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής. Το 2ο αεροσκάφος συνετρίβη στη συριακή πλευρά των τουρκικών-συριακών συνόρων», υπογραμμίζεται στην επιστολή.


Here is Turkey’s letter today to the UN Security Council over Russian jet shootdown https://t.co/Fe6Cb7ox9R pic.twitter.com/MbU8YbXqZx

— WikiLeaks (@wikileaks) Νοέμβριος 24, 2015