expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Χάκερς έκλεψαν τα δεδομένα 5 εκατομμυρίων κατόχων καρτών - Νέο σκάνδαλο στις ΗΠΑ


Μια ομάδα από χάκερς υπέκλεψε τα δεδομένα πέντε εκατομμυρίων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από ...
πελάτες αμερικανικών καταστημάτων και τα έβγαλαν προς πώληση, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Gemini Advisory.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για έργο της αυτοαποκαλούμενης ομάδας JokerStash, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι υπέκλεψε προσωπικά δεδομένα και διέθεσε προς πώληση περί τα 125.000 αρχεία.

«Σε συνεργασία με πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιβεβαιώσαμε με αρκετά μεγάλη βεβαιότητα ότι τα αρχεία εκλάπησαν από πελάτες των καταστημάτων Saks Fifth Avenue και Lord & Taylor. Εκτιμούμε ότι οι υποκλοπές αφορούν την περίοδο από τον Μάιο 2017 έως σήμερα», αναφέρει ανακοινωθέν της εταιρείας.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες των καταστημάτων αυτών, που έπεσαν θύματα των υποκλοπών, διαμένουν στις πολιτείες του Νιού Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης.

Τα καταστήματα ανήκουν στην καναδική εταιρεία Hudson's Bay Bay Co.

«Η συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση είναι μια από τις μεγαλύτερες και τις πιο καταστροφικές που έχουν μέχρι σήμερα σημειωθεί σε εταιρείες λιανεμπορίου», υποστηρίζουν ειδικοί της κυβερνοασφάλειας.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι χάκερς της ομάδας JokerStash έχουν στο παρελθόν υποκλέψει προσωπικά δεδομένα από πελάτες αλυσίδων καταστημάτων όπως οι Whole Foods, Chipotle, Omni Hotels & Resorts καθώς και από τις αλυσίδες ξενοδοχείων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.