expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Formula 1: Προειδοποιούν για τον καναδά οι «Anonymous»


Μετά ο Μπαχρέιν οι «Anonymous» απειλούν να επιστρέψουν σε ένα ακόμη GP του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Πρόκειται για τον έβδομο γύρο που θα διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Ιουνίου στον Καναδά. Στόχος είναι ...... να επιτεθούν στο επίσημο website της F1 και να διακόψουν οποιαδήποτε διαδικασία κατά την διάρκεια του τριημέρου (π.χ. αγορά εισιτηρίων, αναμνηστικών, ενημερώσεις κ.λπ.).

Με αυτόν τον τρόπο δηλώνουν τη συμπαράστασή τους προς τους χιλιάδες φοιτητές που προτίθενται να διαδηλώσουν δυναμικά εκείνες τις ημέρες, αντιδρώντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην τυραννία και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κεμπέκ, όπου τέθηκε σε ισχύ νόμος για την πρόληψη ταραχών. Οι ταραχές έχουν ξεσπάσει διότι οι φοιτητές αντιδρούν στην αύξηση των διδάκτρων από την κυβέρνηση.

Οι διαδηλώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί, με την αστυνομία να έχει προβεί σε περισσότερες από 2500 συλλήψεις. Οι τοπικές επιχειρήσεις αναφέρουν σημαντική μείωση κερδών καθώς οι διαμαρτυρίες έχουν αποθαρρύνει τους καταναλωτές.

Παράλληλα, εντείνεται η ανησυχία ότι οι ταραχές αυτές θα μπορούσαν να επηρεάσουν και την διεξαγωγή του GP, μειώνοντας σημαντικά την προσέλευση του κοινού και δημιουργώντας φήμες για ενδεχόμενη διακοπή του αγώνα. Αυτό θα είχε αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο καθώς το Μόντρεαλ έχει έσοδα περίπου 125 εκατ. ευρώ όλο αυτό το τριήμερο.

Ο φοιτητικός κόσμος από την πλευρά του προειδοποιεί ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα εντείνει ακόμη περισσότερο τη διαμαρτυρία του με στόχο να πετύχει την ακύρωση του αγώνα.

Σε αυτό το ήδη τεταμένο κλίμα προστίθενται και οι «Anonymous», οι οποίοι σημειωτέον είχαν «ρίξει» το επίσημο website της Formula 1 όταν διεξαγόταν ο αγώνας στο Μπαχρέιν, προκαλώντας διαδικτυακό χάος. Τώρα, θέλουν να το επαναλάβουν ενώ παράλληλα προειδοποιούν: «Σας προτείνουμε ιδιαίτερα να συμμετέχετε στο μποϊκοτάζ της Formula 1 στο Μόντρεαλ και να μην αγοράσετε κανένα εισιτήριο ή ο,τιδήποτε άλλο μέσω διαδικτύου. Σας έχουμε προειδοποιήσει», αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, χαρακτηρίζουν τον Μπέρνι Εκλεστοουν ως έναν «κακό και άπληστο άνθρωπο» ενώ όπως δηλώνουν στόχος τους είναι να καταστρέψουν το μικρό πάρτι του κ. Εκλεστοουν όπως ακριβώς έκαναν στο Μπαχρέιν.