expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Anonymous στοχοποιούν παιδόφιλους


Το SecNews σας μεταδίδει τη δήλωση των Έλληνων Anonymous #OpGreece σχετικά με τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει εναντίον Ελλήνων παιδόφιλων και παιδεραστών.

Σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας... που απέστειλαν οι Έλληνες υποστηρικτές της χακτιβιστικής κολεκτίβας, μας ενημερώνουν ότι έχουν αρχίσει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα συγκεκριμένες ενέργειες – επιχειρήσεις (Operations) υπό άκρα μυστικότητα εναντίον προσώπων που διαπράττουν πάσης φύσεως εγκληματικές δραστηριότητες εναντίον ανηλίκων μέσω Internet.



Οι εν λόγω επιχειρήσεις (Operations) φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν με τρόπο απόλυτα μυστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιτυγχάνοντας να εντοπίσουν, όπως αναφέρουν, πλήθος παιδόφιλων. 


Η ανακοίνωση των Ελλήνων Anonymous έρχεται λίγες ώρες μετά την αναφορά του SecNews στην περίπτωση του Ιταλού ιερέα που εκτέθηκε πλήρως από τους Anonymous με κοινοποίηση όλης της αλληλογραφίας του στο Internet (!).

Δείτε τμήμα του μηνύματος των Ελλήνων υποστηρικτών των Anonymous όπως το έλαβε το SecNews:


Το υπόλοιπο τμήμα του μηνύματος η συντακτική ομάδα επέλεξε να μην το κοινοποιήσει, έως ότου υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα καταγγελλόμενα, μιας και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ευσταθούν ή αν ανταποκρίνονται πλήρως ή μερικώς στην πραγματικότητα.

Σε γενικές γραμμές το υπόλοιπο μέρος του μηνύματος αναφέρει σαφέστατα και με ακρίβεια προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών, αριθμούς τηλεφώνων, ΑΦΜ, διευθύνσεις κατοικιών καθώς και “αηδιαστικούς” διαλόγους (πιθανόν προϊόν υποκλοπής από τους υπολογιστές των παιδόφιλων) με ανηλίκους, που σίγουρα τυγχάνουν περαιτέρω έρευνας και διερεύνησης από τις αρμόδιες διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Επιπλέον τονίζουν σε πολλά σημεία του μηνύματός τους ότι “στόχος τους δεν είναι να υποκαταστήσουν τις αρχές αλλά να ενημερώσουν και να πλήξουν όσους διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας”.

Τέλος θέτουν χρονικό περιθώριο 7 ημερών (!) πριν κοινοποιήσουν το σύνολο των πληροφοριών που έχουν στην διάθεσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!Όπως είναι εμφανές από την κοινοποίηση του ηλεκτρονικού μηνύματος, μεγάλος όγκος πληροφοριών έχει αποσταλεί στο σύνολο των διωκτικών αρχών αλλά και στην αρμόδια υπηρεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και υλικοτεχνική υποδομή για την διερεύνηση τέτοιων περιπτώσεων με τεράστιο αριθμό αντίστοιχων επιτυχιών στο ενεργητικό της.



Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ το SecNews ενημερώθηκε ότι ήδη η ΔΗΕ εδώ και αρκετό διάστημα γνώριζε και είχε εντοπίσει με το σύστημα TLO τα συγκεκριμένα πρόσωπα που αναφέρουν οι Anonymous και ήδη είναι στην φάση της ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας και διερεύνησης.Η ενέργεια αυτή των Anonymous #OpGreece εναντίον των Ελλήνων παιδόφιλων και παιδεραστών με ταυτόχρονη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους στις αρμόδιες διωκτικές αρχές αποτελεί ίσως άλλο ένα παράδοξο ή πρωτοτυπία. 

Οι διωκτικές αρχές και οι hackers – χακτιβιστές αφήνουν στο περιθώριο τα όσα τους χωρίζουν (το αέναο παιχνίδι του κλέφτη-αστυνόμου) και πραγματοποιούν έναν άτυπο “συνασπισμό” (με πρωτοβουλία των χακτιβιστών) για τον εντοπισμό και την πάταξη ότι πιο “αηδιαστικού” και “αρρωστημένου” μπορεί να βρει κανείς στο Internet.

Το SecNews από την πλευρά του, έχοντας κατά καιρούς εκφράσει δημόσια την άποψή του για το φαινόμενο της παιδεραστίας, επικροτεί την ενέργεια των Ελλήνων Anonymous. 

Θεωρούμε ότι αντίστοιχες ενέργειες οφείλει να πραγματοποιεί ο καθένας από εμάς, με όποιον τρόπο μπορεί. 

Οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη του καθενός από εμάς σχετικά με εγκληματικές συμπεριφορές εναντίον παιδιών, οφείλει να ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες διωκτικές αρχές που έχουν επωμιστεί το βάρος να “ξεβρωμίσουν” το Ελληνικό Internet από το φαινόμενο που όπως φαίνεται έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στην Ελλάδα. 

Είναι εμφανέστατο ότι στην προσπάθεια τους αυτή έχουν έναν ισχυρό – αόρατο σύμμαχο τους “Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous #OpGreece” 

Όπως αναφέρουν οι χακτιβιστές θα υπάρξει συνέχεια στις αποκαλύψεις ονομάτων με πλήρη στοιχεία και δεδομένα για την δικτυακή δραστηριότητα προσώπων, που εντοπίζουν τα υποψήφια θύματά τους μέσω Ελληνικών (!) σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω Facebook.