expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Συγκεχυμένες πληροφορίες για άσυλο Σνόουντεν από Βενεζουέλα – διαγράφηκε το Tweet


Αρχικά, ο ρώσος βουλευτής Αλεξέι Πούσκοφ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Κρεμλίνο, διεμήνυσε μέσω Twitter πως ο Σνόουντεν αποδέχθηκε την πρόταση της Βενεζουέλας. Ωστόσο, λίγο αργότερα το επίμαχο Tweet διαγράφηκε.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για... εάν ο καταζητούμενος πρώην σύμβουλος των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, Έντουαντ Σνόουντεν, αποδέχθηκε τελικά την προσφορά πολιτικού ασύλου της Βενεζουέλας.

Αρχικά, ο ρώσος βουλευτής Αλεξέι Πούσκοφ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Κρεμλίνο και προεδρεύει της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Δούμας διεμήνυσε μέσω Twitter πως ο Σνόουντεν αποδέχθηκε την πρόταση της Βενεζουέλας.

Ωστόσο, πριν από λίγα λεπτά το επίμαχο Tweet διαγράφηκε.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, είχε εξάρει τις ενέργειες του Σνόουντεν, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να τον «προστατέψει».

Ο 30χρονος Σνόουντεν, πρώην υπάλληλος της CIA και σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ, ήταν ο άνθρωπος που διέρρευσε τις πληροφορίες για το πολύκροτο σκάνδαλο παρακολουθήσεων στις ΗΠΑ, αλλά και τις δραστηριότητες κατασκοπείας της Ουάσιγκτον σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Σνόουντεν παραμένει επί περίπου δύο εβδομάδες αποκλεισμένος στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας, δίχως ωστόσο να έχει περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων ώστε να εισέλθει στο ρωσικό έδαφος.