expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Anonymous ή το FBI λένε την αλήθεια ;


Σύμφωνα με την αποκλειστική δημοσίευση του NBC News μια μικρή εκδοτική εταιρεία στην Φλόριντα λέει ότι ο αριθμός ρεκόρ του ενός εκατομμυρίου δεδομένων αναγνωριστικών της Apple που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα από τους Anonymous είχε κλαπεί από....... τους servers της πριν από δύο εβδομάδες. 

Ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας αποκλειστικά για το NBC News, διαψεύδει τον ισχυρισμό των Anonymous ‘ότι η ομάδα πήρε τα δεδομένα από το φορητό υπολογιστή ενός πράκτορα του FBI, τον Μάρτιο.

Οι ισχυρισμοί των Anonymous τράβηξαν την προσοχή, επειδή έδειχναν ότι το FBI χρησιμοποίησε τα μοναδικά αναγνωριστικά (UDIDs) για να κατασκοπεύσει Αμερικάνους πολίτες μέσω των iPhones, iPads και iPod Touch τους. Το FBI αρνήθηκε την κατηγορία, την περασμένη εβδομάδα, και όταν κάποιος ζητήσει να ξανά σχολιάσει αυτήν την ιστορία,τον παραπέμπει στην άρνηση της περασμένης εβδομάδας.


Ο Paul DeHart, Διευθύνων Σύμβουλος της εκδοτικής εταιρίας Blue Toad είπε στο NBC News ότι οι τεχνικοί στο γραφείο του κατέβασαν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τους Anonymous και τα συνέκρινε με την δική τους βάση δεδομένων. Η ανάλυση έδειξε συσχέτιση κατά 98 τοις εκατό.

“100 τοις εκατό αυτά, είναι τα δεδομένα μας” δήλωσε ο DeHart. Η εγκληματολογική ανάλυση της εταιρείας, στη συνέχεια έδειξε ότι είχαν κλαπεί “τις δύο τελευταίες εβδομάδες.”

“Δεν είχα ιδέα για τον αντίκτυπο που θα προκαλέσει αυτό τελικά,” συνέχισε ο DeHart. “Λυπόμαστε πολύ για τους ανθρώπους που τους υποσχεθήκαμε ότι θα κρατήσουμε αυτές τις πληροφορίες ασφαλείς.”

Ο DeHart είπε ότι δεν μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι τα δεδομένα που έχουν κλαπεί από τους διακομιστές της εταιρείας να μοιράστηκαν με άλλους, και τελικά να βρέθηκαν μέσα σε έναν υπολογιστή του FBI. Είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει ποιος πήρε τα δεδομένα.

Η ανακάλυψη της κλοπής δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τους ισχυρισμούς των Anonymous ‘ότι τα δεδομένα προέρχονται από το FBI, και η υποκλοπή τους έγινε τον Μάρτιο.

Τόσο η Apple όσο και το FBI έσπευσαν να αρνηθούν ότι συνωμοτούσαν και χρησιμοποιήσαν τα UDIDs για να παρακολουθείτούν τους πολίτες των ΗΠΑ. Το FBI είπε ότι δεν είχε ποτέ τα δεδομένα, και η Apple αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ποτέ δεν είχε δώσει στοιχεία στο FBI.

“Ως προγραμματιστές app, η BlueToad έχει πρόσβαση στις πληροφορίες της συσκευής του χρήστη, όπως τα UDID, το όνομα και τον τύπο της συσκευής,” ανάφερε ο εκπρόσωπος της Apple Trudy Mullter στο NBC News την Δευτέρα. “Οι προγραμματιστές δεν έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του λογαριασμού, κωδικούς πρόσβασης των χρηστών ή πληροφορίες πιστωτικών καρτών, εκτός και αν ο χρήστης επιλέξει να δώσει αυτές τις πληροφορίες.”

Η Blue Toad είναι μία ελάχιστα γνωστή ιδιωτική εταιρεία, αλλά εξυπηρετεί εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Παρέχει private-label digital edition και app-building services σε 6.000 διαφορετικούς εκδότες, και εξυπηρετεί 100 εκατομμύρια προβολές σελίδων το μήνα.

www.analyze-news.com