expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο κυβερνοπόλεμος Op-Israel των Anonymous κατά Ισραήλ



Του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη*

Με την έναρξη της Ισραηλινής επιχείρησης «Pillar of Defense” , ένας άλλος πόλεμος αθέατος για τους πολλούς και πολλές φορές με καταστρεπτικότερες συνέπειες (υλικών και δομών) από τον συμβατικό πόλεμο άρχισε να λαμβάνει χώρα. 

Σε αυτό τον πόλεμο επιτιθέμενο δεν ήταν το Ισραήλ και αμυνόμενοι οι Παλαιστίνιοι. Σε αυτό τον πόλεμο το Ισραήλ.... ήταν ο αμυνόμενος και επιτιθέμενοι ήσαν η γνωστή οργάνωση «Anonymous» και χιλιάδες χάκερς. 

Όπως γίνεται αντιληπτό ο πόλεμος αυτός είναι ο κυβερνοπόλεμος, που μαίνεται στην κυριολεξία μαζί με τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Γάζα. Η κεραυνοβόλα επίθεση με την κωδική ονομασία Op-Israel, πραγματοποιήθηκε από την οργάνωση Anonymous, αμέσως μετά την έναρξη των Ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών στην Γάζα, διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις αυτές. 

Διαβάστε περισσότερα Η οργάνωση λοιπόν ‘Anonymous’ μαζί με χάκερς από τη Μαλαισία, τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες συνεργάζονται με σκοπό να δημιουργήσουν νέους κώδικες προγραμματισμού που θα μπορούν να παραβιάζουν κομβικά ισραηλινά συστήματα υπολογιστών
. Οι Χάκερς πραγματοποιούν περισσότερες από 1 εκατομμύριο κυβερνοεπιθέσεις εναντίον Ισραηλινών κυβερνητικών ιστοσελίδων κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου και όπως έχει αναφερθεί, περισσότεροι από 1.000 ιστότοποι παραβιάστηκαν.

Οι πιο σημαντικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον ιστοτόπων της στρατιωτικής βιομηχανίας και του Υπουργείου Άμυνας , κατά την οποία οι χάκερς επιχείρησαν να εξάγουν πληροφορίες σχετικά με το αντιβαλλιστικό σύστημα Iron Dome, που είναι ένα σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας, που αναπτύχθηκε αρχικά από το Ισραήλ και στη συνέχεια με την συνεργασία των ΗΠΑ, καθώς και σε άλλα στρατιωτικά συστήματα. Ειδικά το Iron Dom είναι το σύστημα, που αναχαιτίζει τις Παλαιστινιακές ρουκέτες, 

που εκτοξεύονται από την Γάζα και αν δεν υπήρχε αυτό το σύστημα, τότε αρκετές ρουκέτες θα είχαν πλήξει το κέντρο του Τελ Αβίβ και της Ιερουσαλήμ. Η κρατική μονάδα τηλε-επεξεργασίας, που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου του Ισραήλ και λειτουργεί τις τελευταίες ημέρες υπό καθεστώς επιφυλακής, έκανε λόγο για πρωτοφανή αριθμό κυβερνοεπιθέσεων. Ο Υπουργός Οικονομικών του Γιουβάλ Στάινιτς επισκέφθηκε το κέντρο ελέγχου της μονάδας, όπου πληροφορήθηκε ότι έχουν εντοπιστεί περισσότερες από 44 εκατ. απόπειρες παραβίασης κυβερνητικών ιστοσελίδων, μετά την έναρξη της Επιχείρησης Pillar of Defense Ο Στάινιτς δήλωσε ότι μόλις μία απόπειρα παραβίασης ήταν επιτυχής, χωρίς να κατονομάσει τον ιστότοπο που επλήγη, η λειτουργία του οποίου διεκόπη για 10 λεπτά. Ο Ισραηλινός Υπουργός πρόσθεσε πως συνήθως , υπό κανονικές συνθήκες πραγματοποιούνται μόνο μερικές εκατοντάδες κυβερνοεπιθέσεις κατά ισραηλινών ιστότοπων ημερησίως.

Σημειώνεται πως πέραν των κυβερνοεπιθέσεων κατά της στρατιωτικής βιομηχανίας και του Υπουργείου Άμυνας, 10 εκατ. επιθέσεις κατεγράφησαν, τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν κατά της ιστοσελίδας της Ισραηλινής Προεδρίας, 7 εκατ
. κατά του ιστότοπου του Υπουργείου Εξωτερικών και 3 εκατ. κατά της ιστοσελίδας του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα με την εταιρεία Maglan Information Defense Technologies, που καταγράφει τις κυβερνοεπιθέσεις κατά του Ισραήλ, δεκάδες χιλιάδες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Νότιο Αφρική, πέραν του συνήθους αριθμού επιθέσεων από αραβικές χώρες, που είναι αναμενόμενο. Επιπλέον, τουλάχιστον 3.000 ισραηλινοί λογαριασμοί email παραβιάστηκαν, με αποτέλεσμα την παραβίαση χιλιάδων λογαριασμών στο facebook. Οι χάκερς δημοσίευσαν φιλοπαλαιστινιακά μηνύματα σε διάφορες ισραηλινές ιστοσελίδες. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Maglan, Σάι Μπλιτζμπλάου, η Ισραηλινή εταιρεία εντόπισε ένα οργανωμένο μοτίβο κυβερνοεπιθέσεων σε ιστότοπους που σχετίζονται με την Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου (Home Front Command) στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Το Ισραήλ στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων και της ασφάλειας αυτών είναι από τα κορυφαία κράτη στον κόσμο, που όχι μόνο έχει αναπτύξει εκπληκτικά συστήματα άμυνας για κυβερνοεπιθέσεις, καθόσον ολόκληρη η κρατική δομή στηρίζεται και λειτουργεί μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων. Μάλιστα είναι πρωτοπόρο και στην δημιουργία καταστρεπτικών ιών, με κυβερνοεπιθέσεις σε εχθρικές χώρες, όπως προ μηνών κατά του Ιράν, που δημιούργησε ιό, που εισχώρησε και κατέστρεψε τα πυρηνικά του προγράμματα , με αποτέλεσμα να τα καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι αν και είναι τόσο ανεπτυγμένο στον τομέα αυτό, εν τούτοις δέχεται λυσσαλέα επίθεση από οργανώσεις, χάκερς κλπ. που αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην εξελισσόμενη στρατιωτική επιχείρηση «Pillar of Defense», κατά της Γάζας. 

*Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.) και πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ

http://www.analystsforchange.org/2012/11/op-israel-anonymous.html#more
GeopoliticsDailyNews