expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Νέος πανίσχυρος ιός μεταδίδεται σε κρυμμένα αρχεία μέσω usb!


Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε μάθει για τον νέο ιό που κυκλοφορούσε ελεύθερος στο διαδίκτυο και μεταφερόταν μέσω μηνυμάτων στο Facebook,τώρα μια νέα παραλλαγή του ιού έρχεται να μας απασχολήσει ξανά..

H νέα έκδοση του maleware ZBot έχει... κάνει την εμφάνισή του και πλέον μπορεί να μεταδίδεται μέσω ενός USB flash drive.

Το Zeus/Zbot, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2007, είναι το κακόβουλο Trojan που έχει τη δυνατότητα να υποκλέψει στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών κ υπήρχε μόνο με τη μορφή του phishing.

Ερευνητές ασφάλειας της TrendMicro ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του Zeus, η οποία εντοπίστηκε σε ένα επεξεργασμένο PDF, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ένα τιμολόγιο.

Μόλις χρήστης ανοίξει το αρχείο pdf, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ευπάθεια του Adobe reader και να εγκαταστήσει το κακόβουλο λογισμικό.

Οι κακόβουλοι χρήστες που κρύβονται πίσω απ το Trojan Zeus, έχουν προσθέσει δύο νέα χαρακτηριστικά στο δημιούργημά τους. Το πρώτο αφορά την αυτόματη ενημέρωση, όπου μπορεί να κάνει λήψη και να τρέξει ένα ενημερωμένο αντίγραφο αυτόματα. Η δεύτερη αφορά τν αυτόματη διάδοση, όπου μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλους υπολογιστές μέσω αφαιρούμενων δίσκων όπως ένα USB flash drive.

Προσοχή λοιπόν σε ότι αρχεία μεταφέρεται από το διαδίκτυο μέσω usb,και να ενημερώνετε το antivirus του υπολογιστή σας...