expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Πώς να σταματήσετε τους αγνώστους που σας στέλνουν μηνύματα μέσω του προφίλ σας στο Google+


Η  Google μόλις ενσωμάτωσε το τμήμα επαφών του Gmail και στο Google+ και οι άνθρωποι έχουν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται για το νέο χαρακτηριστικό...
Καλά, μην πανικοβληθείτε, υπάρχει μια διέξοδος από όλο αυτό το χαρακτηριστικό, αφού η Google φαίνεται ότι πάντα παρέχει μια εναλλακτική λύση για εκείνα τα χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Τι πρέπει να κάνετε; Πρώτα απ΄ όλα, υπάρχει μια πιθανότητα το νέο χαρακτηριστικό να μην έχει εμφανιστεί στον λογαριασμό σας, έτσι θα πρέπει να το ελέγξετε ή αλλιώς το opt -out δεν θα είναι στη διάθεσή σας.

Προκειμένου να ελέγξετε, θα πρέπει να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο σύνθεσης και να πληκτρολογήστε ένα γράμμα ή δύο στο πεδίο “Προς”. Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε στις επαφές, θα πρέπει να εμφανίζονται ως προτάσεις. Εάν έχετε ήδη το νέο χαρακτηριστικό, θα δείτε επίσης, κάτω από τις επαφές του Gmail, ένα νέο τμήμα, όπου οι επαφές του Google+ εμφανίζονται.
Αν δεν εμφανίζεται, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να εφαρμοστούν οι νέες αλλαγές. Επιπλέον, υποτίθεται ότι θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Google, που σας ενημερώνει σχετικά με το νέο χαρακτηριστικό.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, θα πρέπει να πάτε στην περιοχή των ρυθμίσεων του Gmail, στο “General” και να μετακινηθείτε μέχρι να βρείτε μια νέα ενότητα που ονομάζεται ” e-mail μέσω του Google+”.

Από ένα drop-down μενού, μπορείτε να επιλέξετε ποιος μπορεί να σας στέλνει e-mail μέσω του προφίλ σας στο Google+. Έχετε τέσσερις επιλογές για να διαλέξετε. Η επιλογή “Anyone on Google+” παρέχει ελάχιστη προστασία της ιδιωτικής ζωής και είναι, δυστυχώς, η προεπιλεγμένη επιλογή.
Η επιλογή “Extended circles” σημαίνει ότι μπορείτε να ενημερώνεστε από ανθρώπους που έχετε στους «κύκλους» σας και τους ανθρώπους που έχουν στους κύκλους τους. Η τρίτη επιλογή, “Circles,” δίνει τη δυνατότητα στους φίλους σας στο Google+ να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Εάν οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές δεν σας ταιριάζει, μπορείτε να διαλέξετε την τέταρτη επιλογή “No one”, που δεν αφήνει κανέναν να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω του προφίλ σας στο Google+.