expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Η Βρετανία στέλνει τους χάκερς κατασκήνωση ως τιμωρία


Ένα νέο τρόπο για να συνετίσουν οι αρχές επιβολής του νόμου τους νεαρούς χάκερς...
αποφάσισε να εφαρμόσει πιλοτικά η βρετανική κυβέρνηση και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, 




εάν όλα δουλέψουν σωστά το σύστημα αυτό θα υιοθετηθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι έφηβοι που έχουν συλληφθεί για αδικήματα στο Διαδίκτυο θα αποστέλλονται σε ένα είδος κατασκήνωσης για να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια, τα οποία πιθανόν θα συμβάλουν στο να τους αποτρέψουν να συνεχίσουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό αυτού του προγράμματος στο Μπρίστολ, υπό την αιγίδα της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκληματολογίας (NCA). Σε αυτό συμμετείχαν συνολικά επτά νεαροί χάκερς, οι οποίοι ήταν γνωστοί στις αρχές για αδικήματα που είχαν διαπράξει στο Διαδίκτυο, δήλωσε ο 'Ιθαν Τόμας, υπεύθυνος επιχειρήσεων της NCA. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι νεαροί πληροφορήθηκαν σχετικά με την υπεύθυνη χρήση των δεξιοτήτων τους στο Ίντερνετ, ενώ παράλληλα έλαβαν συμβουλές από ειδικούς σχετικά με τις επιλογές τους να εργαστούν στο μέλλον σε εταιρείες κυβερνοασφάλειας.

Ο Τόμας δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι οι νεαροί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα παρακολουθούνται ώστε να διαπιστωθεί εάν αυτό συνέβαλε θετικά στη ζωή τους. Η NCA αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι εάν το πρόγραμμα αποδειχτεί ότι έχει θετικό αντίκτυπο στους νέους χάκερς, τότε θα συνεχιστεί σε πολλές περιοχές της χώρας.