expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Προσοχή: Νέο εργαλείο ξεκλειδώνει υπολογιστές ακόμα και με ισχυρούς κωδικούς ασφαλείας!


Ένας νέος "πονοκέφαλος" απειλεί τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ...όλο τον κόσμο.

Το νέο "δηλητήριο" κατά της ιδιωτικότητας ονομάζεται PoisonTap, είναι ένα ηλεκτρονικό "μαραφέτι" που "τρέχει" ανοιχτό λογισμικό και εγγυάται ότι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα μπορεί να ξεκλειδώσει κάθε υπολογιστή, ακόμα κι αν αυτός προστατεύεται με πολύ ισχυρό κωδικό ασφαλείας και να εγκαταστήσει σε αυτόν λογισμικό που επιτρέπει την "πειρατεία" της μηχανής και την αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.


Ο δημιουργός του PoisonTap (κυριολεκτικά, "Πηγή Δηλητηρίου") δήλωσε ότι έφτιαξε αυτό το μηχάνημα μόνο και μόνο για να επιστήσει την προσοχή σε ιδιοκτήτες υπολογιστών που τους αφήνουν χωρίς επίβλεψη σε δημόσιους χώρους (καφέ, βιβλιοθήκες, γραφεια, κλπ), αλλά και την περιορισμένη προστασία που οι κωδικοί ασφαλείας παρέχουν.

Το "δηλητηριώδες" μηχάνημα μπορεί επίσης να παραβιάσει routers, και να παρακολουθεί ολόκληρη τη διαδικτυακή δραστηριότητα του χρήση του "μολυσμένου" router, αλλά και του υπολογιστή.

Ηθικό δίδαγμα: μην αφήνετε τα μηχανήματά σας χωρίς επίβλεψη, οι hackers παραμονεύουν και έχουν ακόμα περισσότερα όπλα.