expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Έλληνας των Anonymous μιλά στο «Π» για τις δυνατότητές τους


Έλληνας μέλος τους μιλά για τις δυνατότητές τους: «Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε λεγεώνα. ...Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε…».

Κάπως έτσι δηλώνουν συνήθως την ταυτότητά τους οι επαναστάτες του Διαδικτύου, του deep Web για τους μυημένους, μιας πλευράς θα λέγαμε σκοτεινής, άγνωστης για πολλούς χρήστες.

Είναι ένας χώρος του Διαδικτύου, όπου πολιτικές ιδεολογίες συνυφαίνονται με γλώσσες προγραμματισμού και μαθηματικά, αλλά παράλληλα διαπράττονται αθόρυβα πολλές και μεγάλες παρανομίες.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει παρασύρει μαζί της τον κόσμο και τα γεγονότα παίρνουν μια νέα τροπή. Οι πόλεμοι τείνουν να γίνονται πλέον διαδικτυακά και «αθόρυβα» στον κυβερνοχώρο και σταδιακά φαίνεται ότι θα μετατραπούν σε μια άλλη μορφή «Ψυχρού Πολέμου», όπου οι στρατιώτες δεν θα χρησιμοποιούν όπλα, αλλά τις τεχνολογικές γνώσεις τους, και θα ασκούν διαφορετικές μορφές πίεσης για να καταφέρουν αυτό που θέλουν.

Αυτό το νέο επαναστατικό ρεύμα δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την Ελλάδα, καθώς πολλοί διαδικτυακοί χρήστες «κολυμπούν» στο deep Web με την επιθυμία να γίνουν «Ανώνυμοι», να στρατευθούν ενάντια στην αδικία, στους πολιτικούς και στο τραπεζικό σύστημα.


Ένας Έλληνας «χακτιβιστής»

«Χακτιβιστές» (hacktivists) των Anonymous, όπως αυτοαποκαλούνται τα μέλη τους για να συνδέσουν τη δράση τους ως χάκερ και την ιδεολογία τους ως ακτιβιστές, υπάρχουν αρκετοί και στην Ελλάδα.

Ένα μέλος των Anonymous στην Ελλάδα μιλά για τις δυνατότητες της λεγεώνας των χάκερ, υποστηρίζοντας ότι «είναι μεγάλες».

«Αν θελήσουμε να κάνουμε κακό, μπορούμε. Αλλά δεν πατάμε τη σκανδάλη», δήλωσε στο «Π» ο ακτιβιστής.

Σε ερώτηση για το αν οι Anonymous θα «διέρρεαν» ποτέ απόρρητα πολιτικά έγγραφα στο WikiLeaks, απάντησε ότι θα το έκαναν, αλλά μόνο η δημοσίευσή τους θα ήταν χρήσιμη. Ωστόσο, επισήμανε ότι θα το έκαναν χωρίς να παραβιάσουν (χακάρουν) το WikiLeaks, ζητώντας την άδειά του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που στη χώρα μας οι «Ανώνυμοι» ήρθαν αντιμέτωποι με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ). «Έχουν φυλακιστεί αρκετοί από εμάς από τη ΔΗΕ», υποστηρίζει, «αλλά και την έχουμε βοηθήσει σε συλλήψεις παιδόφιλων, καθώς και για άλλες παράνομες δραστηριότητες που γίνονται στο Διαδίκτυο, στην Ελλάδα το εξωτερικό».

Για την αδράνεια που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα υποστήριξε ότι «τώρα έχουμε στραφεί στο εξωτερικό περισσότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουμε ή ότι δεν θα χτυπήσουμε στην Ελλάδα», τονίζοντας ότι «δεν παίζει ρόλο σ’ αυτό η πολιτική που έχει αναλάβει η κυβέρνηση».

Επιπλέον, εξήγησε πως «οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι ήδη λαβωμένες, δεν χρειάζεται εμείς να κάνουμε κάτι, ούτε απαιτείται… Οι Έλληνες τραπεζίτες είναι πιόνια και πειθήνια όργανα των διεθνών τραπεζικών funds και των οικονομικών χρηματοοικονομικών οίκων, όπως οι Morgan Stanley και Standard & Poor’s».

Τέλος, αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση της χώρας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι έτοιμος να πάρει μια χώρα στην πλάτη του, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί. Το μόνο που θέλουν και τους ενδιαφέρει είναι τα χρήματα που παίρνουν».

«Για τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχουμε αποδείξεις (ή μπορεί και να έχουμε).Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους… Από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το ευρώ έναντι του δολαρίου, από 1,33, τιμή μέγιστη, προσγειώθηκε στο 1,06. Ποιες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν αποθεματικά σε δολάρια; Ποιες ευρωπαϊκές τράπεζες επωμίστηκαν τα ελληνικά ομόλογα όταν είχε αντιστοιχία το ευρώ με το δολάριο 1,33; Ποιοι ωφελήθηκαν τα δυο αυτά χρόνια από την απίστευτη άνοδο του δολαρίου; Ταυτόχρονα, έπεφτε το ρούβλι και η αγγλική λίρα…

Το 80% του παγκόσμιου αποθεματικού χρήματος διακινείται και είναι συσσωρευμένο σε συνάλλαγμα. Μόνο το 20% διακινείται σε χρηματιστηριακές αγορές... Πιόνι είναι και ο Τσίπρας...», καταλήγει.


Τα «χτυπήματα»

Η δραστηριότητα των Anony-mous στην Ελλάδα ήταν πιο έντονη τον Φεβρουάριο του 2012, αλλά και τον Ιούλιο του 2015, λόγω πολιτικών αναταραχών. Η πολιτική κατάσταση της χώρας τον Φεβρουάριο του 2012 βρισκόταν στα χέρια της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Στις 13 Φεβρουαρίου του 2012, η Βουλή ψήφισε θετικά στην πρόταση νόμου για τη συμφωνία του δεύτερου μνημονίου που υπέβαλε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Λίγες μέρες πριν, αλλά και μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, οι Anonymous ανέλαβαν δράση, οργανώνοντας πολλαπλά χτυπήματα σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως:


♦Το site του Έλληνα Πρωθυπουργού - primeminister.gov.gr

♦Το site της Προεδρίας της Δημοκρατίας - presidency.gr

♦Το site της Βουλής των Ελλήνων -hellenicparliament.gr

♦Το site του υπουργείου Δικαιοσύνης - ministryofjustice.gr

♦Το site της Τράπεζας της Ελλάδος - bankofgreece.gr

♦Το site του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη - ydt.gr

♦Το site της Ελληνικής Αστυνομίας - astynomia.gr/ hellenicpolice.gr

Τον Ιούλιο του 2015, όταν προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή και ουρές στα ΑΤΜ υπό τον φόβο των capital controls που επιβλήθηκαν, αλλά και της οικονομικής ανασφάλειας που προκάλεσε το διάγγελμα του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, οι Anonymous εξέφρασαν τη στήριξή τους στον ελληνικό λαό μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter, αλλά και μέσω βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο.

Μία από τις πιο πρόσφατες διαδικτυακές επιθέσεις τους πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν «έριξαν» την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της επιχείρησης #OpIcarus που στρεφόταν κατά τραπεζών σε όλο τον κόσμο.