expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Επίθεση χάκερ στο γενικό λογιστήριο του κράτους


Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά από πληροφορίες που έχουν κάνει τον κύκλο του διαδικτύου ότι Έλληνες χάκερς, υποστηρικτές των Anonymous, «εισέβαλαν» στα στοιχεία του γενικού λογιστηρίου του κράτους, καθώς επίσης και σε πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το SecNews οι ...... άγνωστοι hackers σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα απο κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πρίν απο μερικές ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες που απέστειλαν άγνωστοι στην συντακτική ομάδα του site οι άγνωστοι άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα απο κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα. Σύμφωνα με μήνυμα-ανάρτηση που απέστειλαν οι άγνωστοι στο SecNews άντλησαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Ελληνων πολιτών, εταιρικά οικονομικά δεδομένα και πλήθος ευαίσθητων αρχείων από Δημοτολόγια, Πανεπιστήμια αλλά και απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Έλληνες Anonymous έχουν στοιχεία που αφορούν το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας καθώς και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αναφορικά με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, φαίνεται οτι τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει αφορούν εξ ολοκλήρου την Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και συγκεκριμένα αρχεία της Γενική Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου & Προυπολογισμού και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.