expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Οι Anonymous: Ανέβασαν στο διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα μελών ακροδεξιάς οργάνωσης


Οι ακτιβιστές που αυτοαποκαλούνται Anonymous UK ανέβασαν στο Διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα, όπως οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν, των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης Σύνδεσμος Άμυνας της Αγγλίας (English Defence League, EDL), η οποία πρωτοστάτησε στις αντιδράσεις και τα επεισόδια ύστερα από την δολοφονία του 25χρονου βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Η EDL πραγματοποίησε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και συγκρούστηκε με.... την αστυνομία μετά την δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι σε δρόμο του Λονδίνου την περασμένη Τετάρτη, από δύο άνδρες που υποστήριξαν ότι επρόκειτο για αντίποινα για τους θανάτους μουσουλμάνων από βρετανικές δυνάμεις στο εξωτερικό.

Η αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε τους δράστες, οι οποίοι είναι αμφότεροι Βρετανοί νιγηριανής καταγωγής, στον τόπο του εγκλήματος.

Ένας από αυτούς, ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ ο δεύτερος, ο Μάικλ Αντεμπογουέιλ, πήρε χθες εξιτήριο και σήμερα πρόκειται να ανακριθεί από την αστυνομία.

Η δολοφονία του Ρίγκμπι προκάλεσε την οργή της ολιγάριθμης πλην όμως "θορυβώδους" οργάνωσης, η οποία την Δευτέρα διοργάνωσε πορεία στο κεντρικό Λονδίνο στην διάρκεια της οποίας περίπου 1.000 άτομα φώναζαν συνθήματα όπως "Μουσουλμάνοι δολοφόνοι, μακριά από τους δρόμους μας".

Σε βάρος τεσσάρων υποστηρικτών της EDL, οι οποίοι συνελήφθησαν στην διάρκεια της πορείας, σχηματίζεται δικογραφία.

Αντιδρώντας στα γεγονότα αυτά οι Anonymous UK ανέβασαν αργά χθες το βράδυ στο Διαδίκτυο μία "ογκώδη διαρροή προσωπικών δεδομένων" —όπως την χαρακτήρισαν— που περιλαμβάνει ονόματα, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και διευθύνσεις μελών της EDL και δωρητών της οργάνωσης, καθώς και πληροφορίες για παλαιότερες καταδίκες ορισμένων μελών της.

Η επωνυμία Anonymous UK υποδηλώνει ότι το άτομο ή τα άτομα που βρίσκονται πίσω από την ανάρτηση ανήκουν στην διεθνή οργάνωση χάκερ Anonymous, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για κυβερνοεπιθέσεις σε μία ευρεία κατηγορία στόχων, μεταξύ των οποίων και στην CIA.

Η Anonymous UK νωρίτερα χθες ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο απειλεί την EDL με "συστηματικό και ευρύ ξερίζωμα της αίρεσής σας". Το μήνυμα, το οποίο ανέβηκε με κωδικό χρήστη "Θα Διαμαρτυρηθώ", καταδικάζει την δολοφονία του Ρίγκμπι και κατηγορεί την EDL ότι εκμεταλλεύεται την δολοφονία για να διασπείρει το μίσος.

"Την χρησιμοποιήσατε (την δολοφονία) ως μία ακόμη δικαιολογία για να διασπείρετε περαιτέρω την εκστρατεία σας μίσους, φανατισμού και παραπληροφόρησης. Με το πρόσχημα της εθνικής υπερηφάνειας, προκαλέσατε εγκλήματα εις βάρος αθώων και την καθυπόταξη των μουσουλμάνων".

Η δολοφονία του Ρίγκμπι καθώς και η αντίδραση της EDL σε αυτήν, έχουν καταδικαστεί από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού και θρησκευτικού φάσματος στην Βρετανία και έχουν υπάρξει αμέτρητες εκκλήσεις για ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των Βρετανών.