expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Στο top 100 του περιοδικού TIME οι «Anonymous»!


Στους 100 VIP’s όλου του κόσμου για το 2011 του περιοδικού TIME και οι ομάδα των ακτιβιστών του Ιντερνετ «Anonymous».

Το περιοδικό Time δημοσίευσε την ετήσια λίστα των 100 προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Στον κατάλογο κατά την εκδοχή του περιοδικού, βρέθηκε και η ομάδα των διεθνών χάκερ «Anonymous» όπως και ο...... μπασκετμπολίστας Τζέρεμι Λιν, η τραγουδίστρια Αντέλ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Η ομάδα των «Anonymous» κυβερνοπειρατών αρχίζοντας από το 2008 συμμετέχουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του περιορισμού της ελευθερίας στο Διαδίκτυο και άλλα φαινόμενα, που θεωρούνται από τους ίδιους αρνητικά.Κατά τη διάρκεια της δράσης τους οι χάκερ έσπασαν τους κωδικούς σε εκατοντάδες κυβερνητικές ιστοσελίδες , αποκάλυψαν την προσωπική αλληλογραφία του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ και διαμαρτυρόμενοι κατά των επίσημων αρχών να εγκαταστήσουν έλεγχο επί του παγκόσμιου ιστού, παρά λίγο να διακόψουν το Δίκτυο σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο κατάλογος, όπου εμφανίζονται ονόματα αθλητών, πολιτικών, επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και άλλων, περιλαμβάνει για πρώτη φορά 54 σημαίνοντα πρόσωπα εκτός ΗΠΑ -αριθμός ρεκόρ- αλλά μόνο μία Γαλλίδα: τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η έννοια της επιρροής έχει αλλάξει. Την εποχή του Twitter είναι πιο εφήμερη από ποτέ. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να επιλέγουμε ανθρώπους που έχουν κάποια διάρκεια», εξηγεί το περιοδικό.

Από την πλευρά των πολιτικών, ο κατάλογος περιλαμβάνει πολλά και, κάποιες φορές απρόσμενα, ονόματα: υπάρχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά επίσης και οι πρόεδροι της Βραζιλίας και της Κολομβίας, Ντίλμα Ρούσεφ και Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν, οι Τούρκοι υπουργοί Αλί Μπαμπατζάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, ο σεΐχης του Κατάρ Χάμαντ μπιν Τζάσιμ μπιν Τζάμπερ αλ-Θάνι και ο ηγέτης του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα της Τυνησίας Ρασίντ Γανούσι.

Εκτός από τον ταϊβανέζικης καταγωγής Αμερικανό μπασκετμπολίστα Τζέρεμι Λιν, οι σημαντικότεροι αθλητές παγκοσμίως είναι ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Λιονέλ Μέσι και ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς.Στους καλλιτέχνες και δημιουργούς ξεχωρίζουν η Βρετανή τραγουδίστρια Αντέλ, η μαύρη Αμερικανίδα ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις –ήταν υποψήφια φέτος για Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου– η τραγουδίστρια Ριάνα και η Αγγλίδα σχεδιάστρια μόδας Σάρα Μπάρτον, που έγινε διάσημη όταν σχεδίασε το νυφικό της Κέιτ Μίντλετον. Η δούκισσα του Κέμπριτζ και σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ μπήκε και αυτή στους «ισχυρούς» του κόσμου, μαζί με την αδελφή της, Πίπα.Ιδιαίτερη επιρροή ασκούν επίσης ο επιχειρηματίας Γουόρεν Μπάφετ, η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Φατού Μπενσούντα, ο νέος γενικός διευθυντής της εταιρείας Apple Τιμ Κουκ και ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Μιτ Ρόμνεϊ.

Στους «κακούς» ξεχωρίζουν ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και ο μουλάς Μοχάμεντ Όμαρ.

Η λίστα αυτή συντάσσεται κάθε χρόνο με βάση τις προτάσεις που κάνουν οι αναγνώστες του περιοδικού.