expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Υπό παρακολούθηση εκατομμύρια επικοινωνίες


Μετά το συμβάν της 9/11, η NSA έχει τη δυνατότητα να «κατασκοπεύει» τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες χωρίς την ανάγκη για έγκριση από το Δικαστήριο.

Ο οργανισμός διαθέτει ένα......μεγάλο επιχειρησιακό κέντρο στη Γιούτα, η κατασκευή του οποίου κόστισε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, όπου διατηρεί τα δεδομένα. 

Το 2006 οι New York Times αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση Μπους παρακολουθούσε τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες των Αμερικανών, χωρίς τα απαραίτητα εντάλματα από το νόμο.

Η Αμερικανική Ένωση Ελευθεριών των Πολιτών έχει δημιουργήσει ένα infographic, που δείχνει κάποια τρομακτικά στοιχεία, που σχετίζονται με τον Αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Ασφάλειας (NSA).

Τέσσερα χρόνια πριν, το Κογκρέσο ενέκρινε την ηλεκτρονική παρακολούθηση υπόπτων για τρομοκρατία και ξένων πρακτόρων, που βρίσκονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, προστατεύοντας ταυτόχρονα την ιδιωτική ζωή των Αμερικανών.

Η μόνη θετική πτυχή της παραπάνω τροποποίησης, είναι ότι το Κογκρέσο επέβαλε τότε τετραετή διάρκεια εφαρμογής των σχετικών διατάξεων που επιτρέπουν την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. 

Η διάταξη αυτή προβλέπεται να λήξει σύντομα και ο Ομπάμα – όπως ακριβώς έκανε και με το Patriot Act – απαιτεί να ανανεωθεί ως έχει, χωρίς κάποια νομική αλλαγή ή μεταρρύθμιση.