expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Επίθεση των Anonymous στην Αυστραλία


Οι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη για τη χθεσινή κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Πληροφοριών Ασφαλείας της Αυστραλίας (Asio), της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας.

Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας παραδέχτηκαν... ότι υπήρχαν "προβλήματα" με την ηλεκτρονική διεύθυνση της Asio, ωστόσο προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, κάνοντας λόγο για "μερικά μόνον τεχνικά προβλήματα στη δημόσια ιστοσελίδα" η οποία ούτως ή άλλως "δεν περιέχει καμιά απόρρητη πληροφορία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Sydney Morning Herald", δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας επί 30 λεπτά το πρωί της Παρασκευής, η οποία όμως λειτουργούσε κανονικά μερικές ώρες αργότερα.

Οι Anonymous, που δηλώνουν υπέρμαχοι του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, έχουν επιτεθεί σε αρκετές ιστοσελίδες κρατικών υπηρεσιών σ' όλο τον κόσμο, καθώς και σε μεγάλες εταιρείες όπως οι Sony, Amazon και Visa. Η οργάνωση ανέλαβε εξάλλου την ευθύνη για τον αποκλεισμό των ιστοσελίδων κυβερνητικών υπηρεσιών στο Κεμπέκ του Καναδά ώστε να υποστηρίξει το φοιτητικό κίνημα διαμαρτυρίας στην πόλη.