expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

6 μέτρα για την ασφάλεια της δουλειά σας στο διαδίκτυο


Το ίντερνετ έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε οτιδήποτε. Από το να κατεβάζεις ταινίες και μουσικής, μέχρι να βρεις πως να φτιάξεις ένα σπίτι. 
Είναι πολύ λογικό λοιπόν οι επιχειρήσεις...... να θέλουν να προφυλαχθούν από οποιονδήποτε κίνδυνο μπορεί να αντιμετωπίζουν . Αυτά τα 6 μέτρα θα τους βοηθήσουν να έχουν τουλάχιστον περισσότερη ασφάλεια.


Κάνε μετάφραση τις ερωτήσεις ασφαλείας σε άλλη γλώσσα

Έχουμε βρεθεί πολλές φορές στην ερώτηση όταν κάνουμε εγγραφή κάπου, ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο. Φροντίστε να μεταφράσετε τις ερωτήσεις ασφαλείας, αφού με αυτόν τον τρόπο θα παγιδέψετε έναν χάκερ ο οποίος δεν θα καταλάβει αυτό το τρικ και θα πιαστεί στην φάκα.


Ξεκινήστε τους κωδικούς με κενό

Ένας πολύ απλός τρόπος να προστατέψετε τον λογαριασμό σας αποτελεσματικά είναι να αφήσετε κενό στο password σας. Πρώτον πολλά προγράμματα για να σας σπάσουν τον κωδικό δεν έχουν αυτήν την σημαντική λεπτομέρεια. Επίσης για εσάς θα είναι πολύ εύκολο να το εφαρμόσετε, καθώς το μόνο που θα χρειάζεστε να θυμάστε είναι ότι πρέπει να αφήσετε ένα κενό πίσω και μπροστά. Και η σύγχηση στους hacker θα είναι τεράστια. 


Μην εξαρτηθείτε απόλυτα στην ασφάλεια του ΑES 256


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοηθάει για να αποκρύψετε τα αρχεία σας από ξένους users. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως υπάρχουν κενά στο σύστημα που μπορεί μια ενδεχόμενη επίθεση να σας κάνει μεγάλη ζημιά. Για αυτό καλύτερα να μην βασίσετε όλη την ασφάλεια σας εκεί.


Προσοχή όταν μπαίνετε σε σάιτ με HTTP ή FTP

Και το λέμε αυτό, επειδή είναι πολύ πιθανό τα δυο πρωτόκολλα να μην σας προστατέψουν από οποιαδήποτε επίθεση. Ο λόγος είναι επειδή τα Windows δεν σας κάνουν authenticate. Ο τρόπος για να γλιτώσετε κάτι σοβαρό, είναι να σιγουρέψετε ότι καμία πληροφορία για εσάς δεν θα πάει κάπου που δεν θέλετε.


Χρησιμοποίηστε Drive εφαρμογή απόκρυψη

Άμα για παράδειγμα χρησιμοποιήστε το Bit Locker που είναι ένα πρόγραμμα για αυτόν τον σκοπό, μπορεί να σας προστατέψει από το να ελέγχει όλα τα αρχεία σας. Ακόμα και αν γίνει format υπάρχει κίνδυνος να πάρουν αρχεία που δεν θέλετε από τον δίσκο. Η συγκεκριμένη εφαρμογή το αποτρέπει αυτό και σας ηρεμεί για τα καλά.


Δημιούργησε το σωστό πανίσχυρο password

Η πιο σωστή ασφάλεια για να μην μπουν στον λογαριασμό σας είναι φυσικά ο κωδικός. Εδώ πρέπει να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει και υπάρχουν τρόποι για να προστατευτείτε πλήρως. Αρχικά να σας πούμε ότι άμα βάλετε αριθμούς μόνο είναι το πιο εύκολο για κάποιον που θα κάτσει στον υπολογιστή και θα αρχίσει να δοκιμάζει. Και γράμματα να βάλετε, πάλι η ασφάλεια για εσάς δεν είναι μεγάλη. Η λύση είναι να δοκιμάσετε κάτι πιο περίπλοκο. Δοκιμάστε κάτι τέτοιο για παράδειγμα: “%ZBGbv]8g,¨και να είστε σίγουροι ότι ο υπολογιστής σας θα είναι πιο σίγουρο να μην απειληθεί από ότιδήποτε. Βάλτε απόστροφο και ότι άλλο φανταστείτε και θα μπερδέψετε τους χάκερ για τα καλά.