expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Οι Anonymous αποκαλύπτουν τον άνθρωπο που οδήγησε την 15χρονη Amanda Todd στην αυτοκτονίαΤην περασμένη εβδομάδα (10 Οκτωβρίου) ανακοινώθηκε η είδηση του θανάτου μίας 15χρονης κοπέλας στο Βανκούβερ του Καναδά. Η Amanda Todd, έδωσε τέλος στη ζωή της, μετά από ένα χρόνο κόλασης, θύμα cyber bullying. 

Anonymous από διάφορα μέρη του κόσμου, έδωσαν στη δημοσιότητα το ....
doxxing, τα στοιχεία, δηλαδή, που μάζεψαν για την ταυτότητα του ανθρώπου που έφερε στο σημείο αυτό την μικρή Amanda. Μπορείτε να τα δείτε sτο σχετικό βίντεο-μήνυμα που κυκλοφόρησαν στο Youtube (και βλέπετε παρακάτω), αποκαλύπτουν τα στοιχεία 30χρονου, πρώην υπαλλήλου του Facebook και τις αποδείξεις που συνδέουν τον άνθρωπο αυτό με την 15χρονη Amanda. Το Αμερικάνικο tabloid Vice, δίνει κι αυτό με την σειρά του χάρτες και screenshots από την δραστηριότητα του Kody Maxson, του ανθρώπου που φαίνεται ότι οδήγησε το κορίτσι σε απόγνωση. Πώς το έκανε αυτό;


Συναντήθηκαν διαδικτυακά σε κάποιο site και της είχε ζητήσει να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, πράγμα που έγινε. Η «σχέση» αυτή δεν ευόδωσε ποτέ, αλλά ο Maxson την «καταδίωκε» ηλεκτρονικά. Την ενοχλούσε. Το κορίτσι, όπως αποκάλυψε στο βίντεο που ανέβασε στο Youtube, έφτασε σε απόγνωση όταν ο Maxson απαίτησε να φτιάξει ένα βίντεο κάνοντας στριπτίζ. Η ίδια αρνήθηκε. 

Η συνεχιζόμενη πίεση του χρήστη έφερε την μικρή Amanda στο σημείο να πάθει κατάθλιψη και να παίρνει φάρμακα και αλκοόλ για να κατευνάσει το άγχος της. Ο 30χρονος φέρεται να έχει δημοσιεύσει εδώ κι εκεί τις γυμνές φωτογραφίες της και ολοένα και περισσότεροι γνωστοί της έμαθαν για τις φωτογραφίες αυτές. Η Amanda άλλαξε σχολείο. 

Ο διώκτης της, έφτιαξε τότε μία σελίδα στο Facebook με μία λίστα από συμμαθητές της και το νέο της σχολείο και στην εικόνα προφίλ, έβαλε φωτογραφία από το γυμνό στέρνο της Amanda.

H προσοχή που κέρδισε η Amanda ανάμεσα στους νέους συμμαθητές της, δεν βοήθησε. Τον Σεπτέμβριο ανέβασε ένα σπαρακτικό βίντεο στο Youtube, μιλώντας με κάρτες για το πρόβλημά της, ελπίζοντας, ίσως, έτσι για να σταματήσει. Το troll δεν σταμάτησε. Την οδήγησε στην αυτοκτονία την περασμένη Τετάρτη.Την Παρασκευή, στο twitter, ένας έφηβος με όνομα χρήστη Alex Ramos διέρρευσε εικόνες (που ισχυρίστηκε ότι ήταν) από την αυτοψία της 15χρονης Amanda, συνοδεύοντας την εικόνα του νεκρού της κορμιού με ηλίθια σχόλια. Οι Anonymous ανέλαβαν υπηρεσία. Παραβίασαν τον λογαριασμό του και δημοσίευσαν τα στοιχεία του εδώ. Γιατί; «Γιατί δημοσίευσε μία εικόνα νεκρής κοπέλας λέγοντας ότι είναι η Amanda Todd και γιατί είναι μ…..»

Μία άλλη γελοία μορφή του Internet, ο Hunter Moore, δημιουργός της ιστοσελίδας IsAnyoneUp, στην οποία μπορούσε κανείς να ανεβάσει τις γυμνές φωτογραφίες των πρώην φιλενάδων του με link στα προφίλ τους στο Facebook, στην είδηση του θανάτου της Amanda Todd, έκανε μία σειρά από tweets που το ελάχιστο που υποδεικνύουν είναι αηδιαστικά κακό γούστο.

Οι Anonymous ανταποκρίνονται στις περιστάσεις και «εκθέτουν» τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτή την βλακεία. Οι αρχές του Καναδά, έχουν δημιουργήσει μία ομάδα δράσης 20-25 αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες καιδιερευνούν την υπόθεση.

Η κινητοποίηση αυτή, όμως, ήρθε αργά. Η μικρή Amanda έβαλε τέλος στη ζωή της γιατί ένας 30χρονος με σοβαρά άλυτα προβλήματα έκανε «επάγγελμα» το να καταστρέφει τις ζωές τον άλλων. Και οι ανάλογου IQ και EQ συμμαθητές της Amanda, εκμεταλλεύτηκαν την παράνοιά του. Το κορίτσι αυτό δεν είχε ή δεν έβρισκε κάποιον να μοιραστεί το δράμα που περνούσε. Εξ ου και δημοσιοποίησε το βίντεο στο YouTube.

Κι αυτή η τραγική ιστορία, έρχεται άλλη μία φορά να μας δείξει πως υπάρχουν άθλιοι σε αυτό τον κόσμο που παίρνουν ζωή από την μιζέρια των άλλων, θεωρώντας ότι έχουν επιτύχει κάτι σπουδαίο. Ο Kody Maxson, ο 30χρονος που σύμφωνα με τους Anonymous είναι ο bully που καταδίωκε την Amanda, σίγουρα δεν θα περάσει καλά. Όχι μόνο στο Internet, τον χώρο που δραστηριοποιήθηκε ως bully, αλλά και στην πραγματική ζωή καθώς, κινητοποιούνται οι διαδικασίες να περάσει ανάκριση για την δραστηριότητά του. Ο teenager που αποφάσισε να κάνει πλάκα με τον θάνατο της Amanda, ο Alex Ramos, θα κάνει να μπει στο internet πολύ καιρό.

Το θέμα είναι ότι άνθρωποι σαν τους παραπάνω θα υπάρχουν στην καθημερινή μας ζωή και στο διαδίκτυο. Άνθρωποι που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να καταστρέφουν ζωές, προσπαθώντας έτσι να καλύψουν την προσωπική τους μιζέρια και ανεπάρκεια. Σε κάθε περίπτωση, αν οποιοσδήποτε από εσάς αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο, μιλήστε χωρίς να ντρέπεστε. Μιλήστε στους δικούς σας και δημοσιοποιήστε το πρόβλημά σας. Απευθυνθείτε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και σε ανθρώπους ή κοινότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν. Και φυσικά… don’t feed the trolls. 

Ο κάθε ένας που σας παρενοχλεί, το κάνει γιατί δεν έχει κανένα ενδιαφέρον στη δική του ζωή και αποφάσισε πως το ενδιαφέρον του θα είστε εσείς. Να θυμάστε πάντα πως, αυτό είναι δικό του πρόβλημα και πρέπει να το λύσει. Όχι δικό σας. Άρα δεν έχετε να απολογηθείτεε σείς για κάτι. Εσείς, απλά ζητήστε βοήθεια.