expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί πρώην ιδιοκτήτης πορνοσελίδας μπήκε στο στόχαστρο των Anonymous;


Στο στόχαστρο των Anonymous έχει μπει ο Χάντερ Μουρ (Hunter Moore), δημιουργός της ιστοσελίδας IsAnyoneUp όπου οι χρήστες (άντρες – γυναίκες) μπορούσαν να ανεβάσει γυμνή φωτογραφία των πρώην τους με link για το προφίλ τους στο Facebook.

Τώρα ο Μουρ ανακοίνωσε σε συνέντευξή του σε blog ότι....
θα λανσάρει καινούρια ιστοσελίδα στην οποία κάποιος θα μπορεί -χάρη στην ύπαρξη χαρτών- να γράφει ακόμη και την ταχυδρομική διεύθυνση του σπιτιού των πρώην, μπαίνοντας, έτσι, στο στόχαστρο των Anonymous.

Αν και σε πιο πρόσφατη συνέντευξη, ο Μουρ είπε ότι τα λεγόμενά του παρερμηνεύτηκαν κι ότι τότε ήταν μεθυσμένος, οι Anonymous τόνισαν ότι είναι υπεύθυνος για τις πράξεις.

"Θα προστατέψουμε όσους πέσουν θύματα κακοποίησης του διαδικτύου μας, θα αποτρέψουμε την παρακολούθηση, τους βιασμούς και πιθανούς φόνους που μπορεί να αποτελέσουν το αποτέλεσμα των ιστοσελίδων του", δήλωσαν οι Anonymous, συμπληρώνοντας: «επιχείρηση antibully. Η επιχείρηση κατά του Hunter ξεκίνησε. Είμαστε οι Anonymous, είμαστε λεγεώνα, δε συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε, Hunter Moore να μας περιμένεις".

Ασχέτως των προθέσεών του Μουρ, οι Anonymous ανέβασαν στο Διαδίκτυο πληροφορίες για τον ίδιο, την οικογένειά του, καθώς επίσης τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Επίσης, σε βίντεο που ανέβασαν, έδειξαν τις φωτογραφίες της 15χρονης Αμάντα Τοντ (Amanda Todd), η οποία αυτοκτόνησε όταν γυμνόστηθες φωτογραφίες της ανέβηκαν στο Διαδίκτυο, ενώ πριν την αυτοκτονία της είχε ανεβάσει βίντεο στο YouTube περιέγραφε το σκληρό bullying που της είχαν κάνει.

Κλείνοντας, να πούμε ότι σε συνέντευξή του στο παρελθόν ο Μουρ είχε πει ότι δεν αισθάνεται τύψεις για ό,τι κάνει: "Όλα είναι ανώνυμα. Δεν ξέρω τους ανθρώπους. Είναι απλά μια μικρή εικόνα σε μια οθόνη. Εάν κλαις για μια φωτογραφία που έστειλες σε κάποιο αγόρι που μόλις γνώρισες, όχι, δεν πρόκειται να την κατεβάσω κι όχι πραγματικά δε με ενδιαφέρει».