expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Με διαδικτυακό πόλεμο απειλούν τον Άσαντ οι Anonymous


Να «κατεβάσουν» όλους τους ιστότοπους που σχετίζονται με την συριακή κυβέρνηση παγκοσμίως, απειλούν οι Anonymous, προς απάντηση της χθεσινής διακοπής του διαδικτύου σε ολόκληρη τη Συρία και της λειτουργίας δικτύων τηλεπικοινωνιών.

Παρότι, η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για τη διακοπή ευθύνονται ....«τρομοκράτες», οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποπτεύονται ότι πρόκειται για έργο των συριακών αρχών. Εξάλλου, αρκετοί ειδικοί του Διαδικτύου επισημαίνουν ότι είναι απίθανο οι σύροι εξεγερμένοι να προκάλεσαν δολιοφθορές στις γραμμές και κατ' επέκταση την διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι θα μπλοκάρουν όλους τους ιστότοπους που σχετίζονται με την κυβέρνηση Άσαντ και βρίσκονται εκτός Συρίας, ξεκινώντας από τις πρεσβείες.

Στις 12:00 είχε πέσει ο ιστότοπος της συριακής πρεσβείας στο Βέλγιο, όμως αυτός της πρεσβείας στην Κίνα λειτουργούσε κανονικά, παρόλο που οι Anonymous είχαν προειδοποιήσει ότι θα αυτός θα ήταν ο πρώτος στόχος. Οι ιστότοποι των περισσότερων συριακών υπουργείων επίσης δεν λειτουργούν, όμως αυτό ενδέχεται να οφείλεται στη διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο στο εσωτερικό της Συρίας.