expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Χάκαραν τη NASA, την Interpol και το FBI και δημοσιοποίησαν τα δεδομένα


Ισχυρό διαδικτυακό χτύπημα δέχτηκαν διεθνείς οργανισμοί και κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η NASA, το FBI και η Interpol, αφού η ομάδα ακτιβιστών χάκερς Ghost Shell υπέκλεψε και δημοσιοποίησε ηλεκτρονικά δεδομένα 1,6 εκατομμυρίων λογαριασμών…

Σύμφωνα με το BBC, οι χάκερς γνωστοποίησαν ότι συγκέντρωσαν τα δεδομένα έπειτα από σειρά κυβερνοεπιθέσεων στη NASA, το FBI, την Ιντερπόλ, την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), καθώς και σε πολλές άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες στην Αμερική και την Ευρώπη.

Συνολικά, 37 οργανισμοί και κρατικές υπηρεσίες δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση από τους Ghost Shell, οι οποίοι θεωρούνται «παρακλάδι» των Anonymous, και έχουν στο ενεργητικό τους μια σειρά από κυβερνοεπιθέσεις μέσα στο 2012.

Τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν περιλαμβάνουν κωδικούς και ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικά εργαζομένων, καθώς και απόρρητο περιεχόμενο από τις βάσεις δεδομένων των οργανισμών.

Όπως ανακοίνωσε η Ghost Shell, οι επιθέσεις αυτές είναι μέρος μίας παγκόσμιας καμπάνιας της, με τίτλο «ProjectWhiteFox», που αποσκοπεί σε περισσότερη ελευθερία στις διαδικτυακές πληροφορίες.

Προκειμένου να μην εντοπιστούν και διαγραφούν τα δεδομένα, η οργάνωση τα ανάρτησε σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους σχεδόν ταυτόχρονα.