expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η google κλειδώνει τις αναζητήσεις για πορνογραφικό περιεχόμενο


Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστοι έκπληξη βρέθηκαν σήμερα αρκετοί χρήστες της αναζήτησης της Google στις ΗΠΑ καθώς η εταιρεία άλλαξε τον αλγόριθμο αναζήτησης κ εμφάνισης αποτελεσμάτων σχετικά με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Οι αλλαγές παρατηρήθηκαν από... χρήστη της υπηρεσίας Reddit, ο όποιος ανέφερε πως για αναζητήσεις πορνογραφικού περιεχομένου στην Αμερική, η ασφαλής αναζήτηση δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί με συνέπεια τα αποτελέσματα που εμφανίζονται να έχουν μεν σχέση με τους όρους αναζήτησης αλλά να μην εμφανίζονται εικόνες πορνό.

Παλαιότερα υπήρχαν τρεις επιλογές σχετικά με την ασφαλή αναζήτηση, κάτι το οποίο συμβαίνει ακόμα στην χώρα μας αλλά δεν είναι ξεκάθαρο το αν αυτό θα συνεχιστεί ή αν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μάλιστα πριν την αλλαγή ακόμα και ένας φαινομενικά αθώος όρος αναζήτησης μπορούσε να επιστρέψει "περίεργα" αποτελέσματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας στην ιστοσελίδα CNET «Η αναζήτηση για πορνογραφικό υλικό δεν έχει γίνει αδύνατη, απλά ο χρήστης πρέπει γίνει λίγο πιο συγκεκριμένος και περιγραφικός.»