expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Κρύβεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν πίσω από το χακάρισμα αμερικανικών ταινιών;


Το FBI ερευνά το ενδεχόμενο να βρίσκεται ο δικτάτορας της Βορείου Κορέας πίσω από τις πρόσφατες περιπτώσεις της παράνομης κυκλοφορίας πέντε ακυκλοφόρητων ταινιών της... Sony Pictures στο διαδίκτυο, πριν αυτές κυκλοφορήσουν στους κινηματογράφους.

Η κυβερνοεπίθεση έγινε σύμφωνα με τις φωνές που βλέπουν τον Κιμ Τζονγκ-Ουν πίσω από την ενέργεια, με αφορμή την νέα ταινία «The Interview», μια κωμωδία με σενάριο ένα σχέδιο της CIA να δολοφονήσει τον αρχηγό της χώρας. Η κωμωδία με πρωταγωνιστές τον Seth Rogen και τον James Franco αναμένεται να κυκλοφορήσει ανήμερα των Χριστουγέννων, με επίσημους κύκλους της Βορείου Κορέας να την χαρακτηρίζουν ως σύμβολο «απελπισίας» της αμερικανικής κοινωνίας.

Την επίθεση στην Sony Pictures ανέλαβε μια ομάδα με το όνομα G.O.P. – Guardians of Peace, οι οποίοι και έστειλαν το μήνυμα σε όλους τους υπολογιστές των υπαλλήλων της εταιρίας που έγραφε «Hacked by %#GOP». Οι ταινίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο είναι το «Annie», το «Mr Turner», το «Still Alice», το «To Write Love on Here Arms», αλλά και η ταινία του Brad Pitt «Fury».