expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ο απίστευτος λόγος που οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν την Google


Οι χρήστες που την επισκέπτονταν το 2000, δεν έκαναν καμία αναζήτηση 

Πίσω στο 2000, η Google αντιμετώπισε ένα παράξενο πρόβλημα: οι χρήστες του διαδικτύου που επισκέπτονταν την μηχανή αναζήτησης...., δεν έκαναν καμία... αναζήτηση.

Η εταιρεία δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ έφτασε στο σημείο να αναγκαστεί να προχωρήσει σε πανεπιστημιακή έρευνα για να βρει τα αίτια της αποτυχίας της, όπως αποκαλύπτει ο Laszlo Bock της Google.

Τα ευρήματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά, αλλά και αστεία.

Οι χρήστες του διαδικτύου δεν ήξεραν ότι το site της Google είχε φορτώσει ολοκληρωτικά, αφού το μινιμαλιστικό στιλ του μπέρδευε τους επισκέπτες, οι οποίοι περίμεναν να τελειώσει το φόρτωμα της σελίδας για να πραγματοποιήσουν την αναζήτησή τους. Την αποκάλυψη έκανε η τότε υπάλληλος της Google Marissa Mayer.

Αυτός ήταν ο λόγος που οι χρήστες του διαδικτύου δεν έκαναν καμία αναζήτηση.

Για να καταλάβετε τον χρήστη του διαδικτύου εκείνης της εποχής και το πώς ένιωθε με την Google, δείτε πως ήταν οι άλλες μηχανές αναζήτησης, σε σχέση με την Google.

Tελικά η Google έδωσε λύση στο πρόβλημα, βάζοντας στη σελίδα της την ένδειξη ότι τα πνευματικά δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα, πράγμα που έδειχνε στους χρήστες ότι έχει τελειώσει το φόρτωμα της σελίδας.