expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

13χρόνος hacker αποκαλύπτει πώς τον εντόπισαν


Νέα αποκάλυψη που θα συζητηθεί, κοινοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο e-mail επικοινωνίας του SecNews, αναφορικά με τον Έλληνα 13χρόνο hacker dionuchc που πρόσφατα συνελήφθη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ...... που έφτασαν στην συντακτική ομάδα του SecNews, ο 13χρόνος hacker (για τον οποίο υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το γνωστικό του επίπεδο), μετά την σύλληψή του έβαλε στόχο ζωής να ανακαλύψει με οποιονδήποτε τρόπο πώς ακριβώς εντοπίστηκαν τα ίχνη του από τις αρχές. 

Σε αυτή του την προσπάθεια, συνεργάστηκε όπως αναφέρει η πληροφορία με τον στενό πυρήνα των ελληνων υποστηρικτών των Anonymous. 

Τα αποτελέσματα της έρευνάς του ήταν συγκλονιστικά.

Ο 13χρόνος Έλληνας hacker dionuchc (αυθεντία στο χώρο του hacking σύμφωνα με κάποιους) εντόπισε ότι έτερος hacker, μέλος της Ελληνικής Χάκινγκ Σκηνής (σ.σ σχετιζόμενη σελίδα με αυτή πρόσφατα σταμάτησε την λειτουργία της) προχώρησε σε ανώνυμη καταγγελία εναντίον του στις αρχές για παραδειγματισμό (!) αλλά και με στόχο να συνετιστεί (!) ο 13χρόνος.

Ο λόγος που έκανε κάτι τέτοιο ο έτερος hacker ήταν γιατί ο 13χρόνος παινευόταν για τις δυνατότητές του(!). Μάλιστα σε πρόσφατη δήλωσή του, υποστηρικτής των Ελλήνων Anonymous επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της έρευνας του 13χρονου, ο οποίος με τις απαραίτητες τεχνικές (όπως μας αναφέρουν) έφτασε στην άκρη του νήματος και κατόρθωσε να εντοπίσει τα ίχνη αυτού που τον είχε υποδείξει στις αρχές.

Στην καταγγελία που έχει η συντακτική ομάδα του SecNews στην διάθεσή της, κατονομάζετε πλήρως με τα ακριβή του στοιχεία ο έτερος hacker, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα έχει συλληφθεί για αντίστοιχες υποθέσεις από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η καταγγελία συνοδεύετε από Screenshots και διαλόγους που παρουσιάζουν τον 13χρόνο να δέχεται απειλές ότι θα καταγγελθεί στην δίωξη, ενώ υπάρχουν και σχετικές του παρακλήσεις ώστε να μην γίνει κάτι τέτοιο.

Κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο από ένα 13χρόνο παιδί που βρέθηκε σε μία άσχημη κατάσταση και που ίσως οι αρχές θα πρέπει να διερευνήσουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες, μιας και όπως διαπιστώνετε ίσως ο 13χρονος ήταν το θύμα και όχι ο θύτης.

Το SecNews δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν τα στοιχεία αυτά αποτελούν προϊόν αλλοίωσης ή είναι αληθή και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να τα μεταδώσουμε.

Παραθέτουμε ένα εκ των Screenshots που έχει το SecNews στην διάθεσή του:Σε επικοινωνία που είχε το SecNews με τον hacker που υπέδειξε η έρευνα του 13χρόνου σε συνεργασία με τους Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous, μας επιβεβαίωσε ότι τα screenshot-αποδείξεις που έχουμε στην διάθεσή μας είναι αληθινά, αλλά δε επιθυμεί ουδεμία κοινοποίηση του ψευδωνύμου του κάτι που θα σεβαστούμε στο ακέραιο.

Οι σχετικές πληροφορίες που τέθηκαν στην διάθεσή μας, κάνουν εδώ και αρκετές ώρες τον γύρω του διαδικτύου και έχουν κοινοποιηθεί σε ανοικτές πηγές, forums και κοινωνικά δίκτυα.

Το SecNews έχει αναρτήσει κατά καιρούς επιθέσεις του hacker dionuchc και έχουμε σχηματίσει ιδία άποψη σχετικά με το γνωστικό επίπεδο του εν λόγω παιδιού (μη ξεχνάμε 13 ετών).

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που τέθηκαν στην διάθεσή μας (αν και εφόσον αληθεύουν) υποδυκνείουν ότι ο 13χρόνος βρισκόταν σε έντονη ψυχολογική πίεση (cyber bullying – γίνεται λόγος από τρίτους που μιλούν με τον 13χρόνο και για φυλάκιση 2 ετών/ή 6 μηνών με αναστολή κ.α.).

Καλούμε τις Ελληνικές δικαστικές και αστυνομικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση του 13χρόνου σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις, να λάβουν ιδιαίτερα σοβαρά υπόψη τους τα καταγγελλόμενα.

Πρόκειται για ένα παιδί (μην ξεχνάμε 13ετών) που πιθανόν να ενεπλάκη σε μια δικαστική περιπέτεια, για λόγους που δεν μας είναι γνωστοί αλλά ίσως διαφαίνονται από τους αποκαλυπτικούς διαλόγους. 

Η Ελληνική πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Δικαστικές αρχές) πρέπει να προστατέψουν ΑΜΕΣΑ με τους μηχανισμούς που διαθέτουν τον ανήλικο και που σε τέτοιες περιπτώσεις έχουν αποδείξει ότι το επιτυγχάνουν εξαιρετικά.

Πηγή: SecNews