expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Οι Anonymous "χτύπησαν" βρετανικό υπουργείο


Η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου έπεσε δεχόμενη σφοδρότατη διαδικτυακή επίθεση από χακτιβιστές που αποφάσισαν να δράσουν δυναμικά εναντίον του justice.gov.uk. 

Η αντίδραση τους έρχεται ως απάντηση ...του τρόπου που χειρίστηκε η Βρετανική κυβέρνηση την έκδοση του Julian Assange, ιδρυτή της αποκαλυπτικής ιστοσελίδας του Wikileaks.

Πολλά Twitter accounts που σχετίζονται έμμεσα η άμεσα με την κολεκτίβα των χακτιβιστών Anonymous ενημέρωναν σε πραγματικό χρόνο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει στοχοποιηθεί από ισχυρές επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας από όλο τον κόσμο (DDoS attacks).

Η διαμαρτυρία-διαδικτυακή επίθεση έχει λάβει το όνομα #OpFreeAssange από τους υποστηρικτές της παγκοσμίου φήμης χακτιβιστικής κολεκτίβας.

““#OpFreeAssange: TANGO DOWN! http://www.justice.gov.uk/ [500 Internal Server Error] [#Anonymous #WikiLeaks],” – Το μήνυμα που κοινοποιήθηκε μέσω Twitter από @Anon_Central.

Οι hackers αναφέρουν ότι έθεσαν εκτός λειτουργίας άλλη μια κυβερνητική ιστοσελίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ όπως διαβάζουμε σε άλλο Twitter account οι επιθέσεις θα έχουν συνέχεια “Gov. of UK Expect Us!” 


Σύμφωνα μάλιστα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του SecNews, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνεισφορά των Ελλήνων Υποστηρικτών των Anonymous (#OpGreece) στην καμπάνια υπέρ του Assange με ενεργή συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα.