expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Οι Anonymous διαρρέουν προσωπικά στοιχεία 4000 Αμερικανών τραπεζιτών online


Η συνεχιζόμενη επιχείρηση OpLastResort των Anonymous, που αφορά την διαμαρτυρία τους για την εξώθηση σε αυτοκτονία του Aaron Swartz, μετά από επιτυχημένα «χακαρίσματα» πολλών κυβερνητικών ιστοσελίδων τις περασμένες εβδομάδες έχει άλλη μία επιτυχία αρκετά εντυπωσιακή.

Πριν 12 ώρες περίπου, όσο οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν το super bowl...., οι Anonymous δημοσίευσαν προσωπικά στοιχεία περισσότερων από 4000 τραπεζικών υπαλλήλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κι όχι μόνο δημοσίευσαν ονόματα, emails, τηλέφωνα και διευθύνσεις, IP και passwords (σβησμένα) διαπιστωμένα εργαζόμενων σε τράπεζες των ΗΠΑ, αλλά το “dump” αυτό έγινε και σε κυβερνητικό site: το Alabama Criminal Justice Information Center (acjic.alabama.gov)και πιο συγκεκριμένα στη σελίδα που είχαν δημιουργήσει http://www.acjic.alabama.gov/documents/oops-we-did-it-again.html Όπως αποκάλυψε το ZDNet, διασταύρωσε μία σεβαστή ποσότητα από τα ονόματα που δημοσίευσαν οι Anonymous και τα ονόματα αυτά ανήκουν σε υπαλλήλους τραπεζών που οι ίδιες οι τράπεζες διαφημίζουν στα websites τους ότι εργάζονται σε αυτές
. Σημειώνεται ότι η παρακάτω ιστοσελίδα έχει «πέσει». Εικάζεται δε πως η λίστα αυτή προέρχεται από τη Federal Reserve Bank. Η συντάκτης του ίδιου site εικάζει πως ο λόγος που προχώρησαν οι Anonymous σε αυτή τη διαρροή γιατί σήμερα Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, λήγει η διορία που είχε δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα Eric H. Holder Jr., να απαντήσει σε μία σειρά απόερωτήματα (PDF) που θέτει το Αμερικανικό Κογκρέσο, σχετικά με την ανάγκη δίωξης του Aaron Swartz. Η διαρροή που πραγματοποίησαν οι Anonymous θεωρείται αρκετά σοβαρή και η OpLastResortαναμένεται να έχει και συνέχεια.

Update 05/02 00:15 Διαθέσιμη είναι η πλήρης λίστα με τα στοιχεία των τραπεζιτών. Μπορείτε να την δείτε εδώ.