expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Έλληνες Anonymous πίσω από την #OpEgypt


Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous είναι σύμφωνα με πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες του SecNews, οι εμπνευστές και διοργανωτές της επιχείρησης #OpEgypt που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες με συμμετοχή των Anonymous σε όλο τον κόσμο.

Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι Έλληνες...χακτιβιστές, οι οποίοι έχουν ισχυρές διασυνδέσεις με το παγκόσμιο χακτιβιστικό κίνημα και τυγχάνουν διεθνούς αναγνώρισης, οργανώνουν και υποστηρίζουν τεχνικά την επιχείρηση εναντίον της Αιγυπτιακής κυβέρνησης (OpEgypt).

Πριν από 2 περίπου χρόνια, οι Anonymous είχαν στηρίξει τους Αιγύπτιους όταν η κυβέρνηση τους περιόρισε την πρόσβαση στο Internet. Τότε είχαν προσφέρει ελεύθερες dialup γραμμές που οι Αιγύπτιοιακτιβιστές μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ώστε να μεταδίδουν τις πληροφορίες από την Αίγυπτό και να ενημερώνουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις ενέργειες της κυβέρνησής τους εναντίον τους.

Οι Αιγύπτιοι τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι ξανά, ενώ η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας δίνοντας εν λευκώ εξουσιοδότηση στο στρατό να πραγματοποιεί συλλήψεις κατά βούληση. Οι Anonymous μετά από παρότρυνση των Ελλήνων υποστηρικτών του χακτιβιστικού κινήματος ενεργοποίησαν ξανά την #OpEgypt.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου και όπως αναφέρουν λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Στο δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε από την παγκόσμια χακτιβιστική ομάδα, αναλαμβάνουν την ευθύνη για επιθέσεις που πραγματοποίησαν και αναφέρουν μεταξύ άλλων:

“Για τους ανθρώπους όλου του κόσμου. Χαιρετίσματα από τους Anonymous

Στις 25 Ιανουαρίου οι πολίτες της Αιγύπτου για μια ακόμη φορά βγήκαν στους δρόμους για να τιμήσουν τη 2η επέτειο της αιγυπτιακής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή της δικτατορίας του Μουμπάρακ και να εκφράσουν το θυμό και τη δυσαρέσκειά τους για το ισχύον καθεστώς υπό την ηγεσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Mohamed Morsi.

Το καθεστώς του Morsi, έχει αποτύχει πλήρως στην υπόσχεσή τους για να παραδώσει τη δημοκρατία στο λαό της Αιγύπτου.Η διαφθορά, η βία, η έλλειψη δημοκρατικών ελευθεριών και οι εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της εποχής Μουμπάρακ συνεχίζονται υπό τις εντολές πλέον της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Με πραγματικό ύφος δικτάτορα, ο Morsi επέδειξε την σκληρότητά του μέσω των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και μέσω οπλισμένων μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αλλά και ελεύθερων σκοπευτών εναντίον ενός τεράστιου πλήθος άοπλων ειρηνικών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, έξω από το προεδρικό μέγαρο και σε πολλές άλλες περιοχές της Αιγύπτου.

Οι Anonymous παρακολουθούμε την απόλυτη φρίκη που βιώνουν οι Αιγύπτιοι αδελφοί και αδελφές μας όταν τους πυροβολούν, μαχαιρώνουν, πραγματοποιούν ξυλοδαρμό εναντίον τους, εκτοξεύουν δακρυγόνα, τους στοιβάζουν στα κέντρα κράτησης, ακόμα και την διάπραξη σεξουαλικών επιθέσεων από κακοποιούς του Morsi – πολλοί διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους,ενώ κάποιοι από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους δεν είχαν καν συμμετάσχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο φόνος και η κτηνωδία των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν δεν έχει απολύτως καμία διαφορά με ότι έλαβε χώρα στο καθεστώς Μουμπάρακ. Οι Anonymous δεν μπορούσαν να καθίσουν και να παρακολουθούν άπραγοι τους αδελφούς και αδελφές μας στην Αίγυπτο που αντιμετωπίζουν μια τέτοια συγκλονιστική, άγρια ​​και απάνθρωπη μεταχείριση για το λεγόμενο «έγκλημα» που διαπράττουν όταν συγκεντρώνονται στους δρόμους για να απαιτήσουν ειρηνικά βασικά δημοκρατικά δικαιώματα. Αποφασίσαμε να δράσουμε σε αλληλεγγύη με τον λαό της Αιγύπτου ενωμένοι μαζί με πολλούς αφοσιωμένους Anons από όλες τις γωνιές του πλανήτη ώστε να συντονίσουμε ηλεκτρονικά την πολιτική ανυπακοή!

Για την περίοδο που καλύπτει από τις 31 Ιανουαρίου, 2013 έως τις 2 Φλεβάρη, οι Anonymous στα πλαίσια της #OpEgypt αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για τις ηλεκτρονικές δράσεις πολιτικής ανυπακοής μέσω Distributed Denial of Service (DDOS) επιθέσεις στις παρακάτω ιστοσελίδες της αιγυπτιακής κυβέρνησης και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας".