expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η μάσκα των Anonymous πλουτίζει πολυεθνικές


Tο σύμβολο ενάντια στον παγκόσμιο καπιταλισμό προσφέρει τεράστια κέρδη σε τρεις επιχειρήσεις

Αν ο Γκάι Φωκς γνώριζε πως το πρόσωπο του θα γίνονταν σύμβολο της πάλης ενάντια στον παγκόσμιο καπιταλισμό αλλά παράλληλα θα βοηθούσε τρεις πολυεθνικές να αποκομίσουν τεράστια κέρδη, ίσως ...να ξανασκεφτόταν να συμμετάσχει στο συνωμοσία εναντίον του Βασιλιά Ιάκωβου Α' της Αγγλίας.

Οι γAnonymous δεν αισθάνονται και πολύ άνετα διαβάζοντας τα οικονομικά στοιχεία της Rubies Costume Company, της Time Warner αλλά και της Amazon, που σχετίζονται με τις πωλήσεις της πιο διάσημης μάσκας αυτή την εποχή.

Σύμφωνα με αυτά, περισσότερες από 100.000 μάσκες πουλήθηκαν το 2010 και το 2011 εξελίσσοντας τη φιγούρα του πρωταγωνιστή της ταινίας "V for Vendetta" κυριολεκτικά σε θησαυρό.

Η μάσκα πωλείται από 6 έως και 50 ευρώ το τεμάχιο και για πολλούς οικονομολόγους αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ικανότητας των καπιταλιστών να πλέκουν το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούν ή κατά άλλους της απίστευτης ικανότητας της πλουτοκρατίας να αυξάνει τα κέρδη της από τον πόλεμο που γίνεται εναντίον της.

Η Rubies Costume Company απασχολεί σήμερα περισσότερους από 3.000 εργαζομένους σε 14 χώρες ενώ διαθέτει άδειες για να πουλά κοστούμια περισσότερων από 150 ηρώων του Χόλυγουντ. Ένα μέρος των κερδών της πάντως πηγαίνει στην Time Warner που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα ενώ ένα μικρότερο στην Amazon που έχει το δικαίωμα πώλησης της μάσκας σε όλο τον κόσμο.