expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Επίθεση των Anonymous στην ιστοσελίδα του Ερντογάν


Στην επίσημη πρωθυπουργική ιστοσελίδα της Τουρκίας πραγματοποίησε επίθεση την Τεταρτη το πρωί η διεθνής διαδικτυακή κολεκτίβα Anonymous με αποτέλεσμα αυτή να παραμένει μη προσβάσιμη από τους χρήστες.

Η επίθεση στην πρωθυπουργική ιστοσελίδα www.basbakanlik.gov.tr είναι ....η πιο πρόσφατη από τη σειρά επιθέσεων που ξεκίνησαν οι Anonymous στις 2 Ιουνίου υπό τον τίτλο #ΟpTurkey θέλοντας να διαμαρτυρηθούν με τον δικό τους τρόπο για την κυβερνητική βία των τελευταίων ημερών σε βάρος των διαδηλωτών της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη και στις άλλες πόλεις.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους χάκερς ενημέρωσαν ότι επιτέθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα της τουρκικής κυβέρνησης και απέσπασαν απόρρητες πληροφορίες που αφορούν το προσωπικό που εργάζεται στο γραφείο του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν σε ένδειξη στήριξης προς τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Πηγή στο γραφείο του Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι επίθεση δέχτηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εργαζομένων και πρόσθεσε ότι όσοι λογαριασμοί επλήγησαν αποκλείστηκαν από το δίκτυο.

Οι ακτιβιστές που αυτοαποκαλούνται Anonymous Turkey, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του Twitter, ότι δεν δημοσιοποίησαν τηλεφωνικούς αριθμούς και ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τους κωδικούς εισόδου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μόνο όσων λογαριασμών δεν περιέχουν απόρρητες πληροφορίες.