expect us or follow us

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Επιθέσεις των Anonymous σε Αστυνομικό Τμήμα


Η ιστοσελίδα του Αστυνομικού τμήματος της Albuquerque βγήκε offline μετά από επιθέσεις των Anonymous χακτιβιστών, που διαμαρτυρόταν γιατί αστυνομικοί από το συγκεκριμένο τμήμα πυροβόλησαν και σκότωσαν ...
δύο ανθρώπους κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Οι Anonymous hackers “κατέβασαν” τη ιστοσελίδα του αστυνομικού τμήματος για ώρες την Κυριακή που μας πέρασε.

Εκπρόσωποι της αστυνομίας παραδέχθηκαν ότι η ιστοσελίδα ήταν offline την Κυριακή λόγω της επίθεσης, και ανέφεραν στο Associated Press ότι η πηγή της επίθεσης δεν μπορούσε να εντοπιστεί.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι οι επιθέσεις DDOS συνήθως προέρχονται από πάρα πολλούς υπολογιστές, πολλοί από τους οποίους είναι ήδη παραβιασμένοι και ελέγχονται με τη βοήθεια malware.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Anonymous χακτιβιστές δημοσίευσαν μια απειλητική δήλωση για την πόλη του Albuquerque και το Αστυνομικό Τμήμα. Προέτρεπαν μάλιστα τους υποστηρικτές τους να καταλάβουν τα κεντρικά γραφεία και να ξεκινήσου κυβερνοεπιθέσεις κατά της ιστοσελίδας του αστυνομικού τμήματος.

Οι hackers διέθεταν επίσης και το λογισμικό για τις επιθέσεις DDOS σε εκείνους που ήθελαν να συμμετάσχουν δτην διαδικτυακή διαδήλωση.

Εκτός από την ιστοσελίδα του του αστυνομικού τμήματος, οι χακτιβιστές διακόψαν προσωρινά και την λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου της Albuquerque.

Αμέσως μετά την επίθεση οι Anonymous δημοσίευσαν ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα, που έδειχνε αξιωματούχους να ισχυρίζονται ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας. Προφανώς τα επιπρόσθετα μέτρα δεν λειτούργησαν.

Γιατί όμως πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις;

Όλα ξεκίνησαν στις 16 Μαρτίου, όταν η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άστεγο που βρισκόταν έξω από ένα δημόσιο συγκρότημα κατοικιών. Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι απειλήθηκαν, αλλά ένα βίντεο που διέρρευσε δείχνει ότι το θύμα ετοιμαζόταν να φύγει όταν πυροβολήθηκε.

Λίγες μέρες αργότερα, πυροβολήθηκε άλλος ένας άνθρωπος. Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι άνοιξαν πυρ, αλλά η οικογένειά του επιμένει ότι κρατούσε μόνο ένα τηλέφωνο στο χέρι του. Και τα δύο περιστατικά που ερευνώνται.